Törölt nick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1219
Vettunk egy utonevkonyvet es mindketten kulon-kulon kiirtuk a leginkabb eselyes 30 nevet (2x mert meg nem volt biztos a neme). Termeszetesen egyetlen kozos nev sem volt, tehat volt 60 nevunk. Aztan mindketten atirtuk a listankat a masiktol szarmazo neveket is beleveve es szukitve 10-10 nevre. Lanynevben sikerult megegyeznunk viszonylag hamar (mar nem emlekszem mi volt :-) ) de fiunevbol meg igy is volt 20 mert a szukitett lista persze megint nem tartalmazott kozos neveket. A gyoztes Daniel nem szerepelt egyikunknel sem :-). Vegul elkezdtuk leirni csak azokat a neveket a konyvbol amelyeket olaszul es magyarul ugyanugy ejtenek es irnak. Maradt a Daniel :-) tortenelmi kompromisszum.

Az oregkori Bence csak szokas kerdese, ha valakit valahogy hivnak akkor az "hozzano".

Meginterjuvoltam a fiamat, mi lenne ha nem Daninak hivnak hanem Tadenak (nagyon tetszett kulonosen az olasz Taddeo valtozat). Ramnezett csodalkozva: En Dani vagyok, nem Tade! Olyan kepet vagott hogy nem mertem tovabb eroskodni, mi lenne ha :-)

A most tervezett babanak mar van neve, pedig meg el sem kezdtuk a lombikot :-), most nagyobb az egyetertes, talan mert mas lesz az apuka :-)

Ha lany akkor Olivia, ha fiu akkor Oliver. Masodik es harmadik neveken meg vitatkozunk de eselyes a Monika es a Zoltan. Parom ragaszkodna a Lajoshoz (nagyon kedvelt nagybacsi) de ellenallok erosen :-)

Előzmény: mazsolaa (1216)