bogibébi Creative Commons License 2002.07.15 0 0 238
Akkor jó, mert én is - úgy látszik, tényleg Dunát/topikot lehet velünk rekeszteni! §:-( §;-P
Kösz az infot, cicavirág, akkor talán van még remény, hogy láthatom a Macbethet...
Az Alföldi-féle Vihar nekem egyáltalán nem tűnt felszínesnek, na nem azt mondom, hogy én pont ilyennek képzeltem el (ez nem is baj!), de szerintem igen jól visszaadja a mai kor feelingjét, és látszik, hogy az alkotó vette a fáradságot és nekiült, "kezdeni valamit" a darabbal. A fiatalok akikkel beszéltem az előadásról (most teenagerekre és húszas éveik elején járókra gondolok)nagyon is megfogta, és szerintem ez nagy eredmény. Alföldinek ez a rendezése még mindenképpen az általatok "felszínes korszak"-nak aposztrofált időszaka előtt lehetet. Én még egyébként sem láttam rossz Alföldi-rendezést. Úgy vélem, nála nagyon jól el lehet határolni a privát embert (én ebbbe belesorolom az RTL-es reggeli bohóckodást is), és a művészt. Ez utóbbi "szerepében" én nagyon nagyra tartom Alföldit, és ezt a színészi teljesítményére is gondolok.
Ha már előkerült a szegedi III. Richárd - ki látta rajtam kívül? Szerintem elég vacak volt, kezdve erről az idételen autós felvonulástól az unalmas fekete jelmezeken át a színészi bakihegyekig, és ezt még Kulka produkciója sem igazán tudta ellensúlyozni az én szemeben (ami- szégyen, nem szégyen, a vége felé már le-lecsukódott...)
A reklámmal kapcsolatban nekem nagyon vegyes érzéseim vannak/voltak: leginkább sajnálom és szégyellem, hogy olyan országban kell élnem, ahol ilyen formátumú színészek, mint László Zsolt ezen az áron tudnak csak motort (vagy házat/autót/bármimást) venni maguknak vagy a családjuknak. És ez független magának a reklámnak a színvonalától, ami az átlagos felhozatalnál valóban színvonalasabb/ötletesebb, csak éppen maga a főszereplő lóg ki onnan nagyon... És az ilyen Beau Monde-os bizonyítványmagyarázgatásokkal talán még csak rontunk a dolgon (nekem speciel rögtön az ugrott be, hogy ezért vajon mennyit kapott). És a félreértések elkerülsére hangsúlyozom, hogy ezt nem LZS, hanem a körülmények hibájának tartom (nem véletlenül vagyok itt)
Vidámabb(?) téma: El Nino - szerintem nagyon hangulatos film, LZS rajongóknak kötelező darab!
Még egy utolsó infókérés a mindentudóktól - megy még az idén valahol a Falstaff?
Bocs, ha hosszú voltam...
bb
Előzmény: Sonrisa (237)