Mint tudjuk ugyanolyan színvonalú környéken Pesten sokkal olcsóbban lehet lakást venni, mint Budán.
Ismered pl. a Fiastyúk utcai lakótelepet, vagy az Esztergomi úti négyemeletes (panel) lakótelepet? Irtó jó, csendes, nyugodt helyek, de mégis olcsóbbak, mint például a Pók utcai, hasonló kategóriájú , csak szarabb közlekedésű és szerintem rondább lakótelep. Tehát ha lakást veszel, akkor például ilyen helyeken érdemes körülnézni.
Szerintem ha olcsón akarsz jó lakást, akkor Pesten kell még nem annyira felkapott, de szép, színvonalas helyen fekvő lakást keresni.
(Vagy ha nem rettensz tőle vissza, érdemes megpróbálkozni egy jó helyen lévő panellel. Mi egy dunaparti tízemeletesben lakunk. Nagyon szép panoráma van, jó a lakás, nem vészes a lépcsőház. Egyszóval nekünk nagyon bejött, annak ellenére is, hogy nyáron bent is meleg van, magas a rezsi és a lakás értéke nem nagyon növekszik.
Visszatérve a problémára:
Ugyan nem értek hozzá, de szerintem is reális lehet 7,5-8 millió a lakásért. Mindenesetre kérj először kicsit többet, aztán ha senki nem jelentkezik menj lefelé.
Ha el akarod adni, ne újítsd fel, csak akkor, ha ár alatt, ismerősökkel, stb. el tudod végeztetni, vagy ha nagyon lepukkant a lakás. (Különben a felújítás árát nem tudod az eladáskor érvényesíteni.)