maestro Creative Commons License 2002.07.12 0 0 22
Bocs, hogy beleszólok, de többszörösen is érintett vagyok a témában (mint építész és mint ArchiCAD/Art*Lantis-felhasználó).

Az ArchiCAD fejlesztőinek szeme előtt a "virtuális épület" koncepciója lebegett, és ehhez igazították a programot is. Nagyon megszívja az, 2D rajzokat csinál először és abból próbál meg aztán modellt fabrikálni. Kétszer dolgozik... Tetszik, nem tetszik, valamennyire alkalmazkodni kell a program logikájához.

Az alapvető hiba ott van, hogy az építész tervezőnek kellene kitalálni az épületet, aminek része a 3D modellezés is. Mondjuk, ahogy én is csinálom, hogy a tervezés során is már készülnek egyszerűbb fotók és VR-modellek, pl. az ArchiCAD saját, kissé bénácska engine-jével, aztán a vázlattervnél jön az Art*Lantis és a profi renderelés. Én csak ezt a fázist adnám ki a kezemből a Hozzád hasonló, számítógéphez értő de nem építész végzettségű külső munkatársaknak.

Ja, és az O.K., hogy a megrendelő felvázolja nekem az elképzeléseit, de ha egy kész tervvel keresne meg, teljes joggal kérdezhetném tőle, hogy mi a f.nak van szüksége még egy építészre!

Előzmény: DeadFox (21)