Szia fAPOfa,
Nekem pont olyan autom van, amilyet kineztel: 2000 majusi, 4 ajtos, 1.4-es ezustmetal Almera. Csak egy "baja" van, nincs benne klima. Jelenleg 32 ekm van benne. A kerdeseidre egyenkent:
Hol nezzek? az Interneten is van, pl. a vezess.hu hasznaltauto linknel, ott keress ra barmilyen Nissanra. A legtobb szerinetm a Summit Rt hasznalt es berauto telepen van, a Mariassy utcaban, a lagymanyosi hid pesti hidfojenel.
biztositas/casco: nekem a casco 9700 Ft/ho , 10% vagy 50eFt onresszel, a kotelezom 1120 Ft (de B10-ben vagyok). A casco dija elfogadhato.
mire figyelj? hat mindent meg kell nezni, de igazan gyenge pontjat nem tudok mondani, nalam meg semmi sem hibasodott meg. Na valami: a ventilator motorjat most csereltek garanciaban, egy kicsit kerepelt a magasabb fokozatokban, de mas tenyleg semmi. Muszakilag szerintem nagyon kiforrott auto, esetleg az anyagminosegbol adodoan lehetnek zorejek.
1.4 vagy 1.6 - az enyem 1.4-es, ami a stilusomhoz eleg, 140-150-et szoktam menni autopalyan, azt nyugodtan tudja. Emelkedon tobb szemellyel mar elkelne tobb szufla, de engem nem zavar. Biztos jobb az 1.6-os, bar a kotelezoje es a cascoja is tobb. Mikor vettem 50eFt volt az 1.6-os motor felara, utolag nagyon banom hogy nem 1.6-ost vettem klimaval.
ara? realis amit irtal, 2.1-2.2 korul mennek. Ilyet nem nagyon importalnak nyugatrol, tehat nem nehez jo allapotu hazait talalni. En tavasszal el akartam adni es lecserelni egy Primerara (akkor mas okokbol nem jott ossze), a Summitnal 1950eFt szamitottak volna be.
Ha meg valamira kivancsi vagy, irj batran.
Udv.
pete