Nagyon örülök, hogy így felpörgött a fórum :)
Én most koptatom (már másfél éve) a harmadik Nissanomat.
Az első egy '83-as Sunny 1.5 volt, természetesen használtan (9 évesen) vettem.
A második egy '87-es Sunny 1.6 volt, szintén használtan (11 éves).
Minekutána a két Sunny csillagos ötösre vizsgázott (mindkettőbe csak benzint kellett tölteni és menni, télen-nyáron, hidegben-melegben egy mukk nélkül tették a dolgukat; kb. 70ezer km-t raktam mindkettőbe, és persze úgy, hogy volt már bennük óra szerint 120-130ezer!), úgy gondoltam, nem érdemes mással próbálkozni. Így azután vettem tavaly januárban egy vadiúj ... Primerát :)
Az autó fantasztikus (ez is "megmaradt" darab volt, még a '96-'99 közötti szériából, nagyon jutányos áron adták fullextrásan, gyakorlatilag együtt érkezett az újabbik szériával.)
1.6-os, 100LE. A fogyasztása ISTENI. Átlagos, haladós, nem túl dugós városi, KLÍMÁVAL 8,4-8,7 között, nagyon lépegetős, dugós, szüttyögős forgalomban 10,5-11 szintén klímával, tartós országúti 90-140 közötti sebességekkel (semmi durva tépés!) 5,8-6,2 között szintén klímával. Mindenesetre az eddigi csúcsot az 1,5-ös sunny produkálta: Franciaországban, tartós stabil 130-nál (két gyerek plusz csomagok a kocsiban) 4,95 (!!benzines!!!!)
Öcsibácsi, szerintem 2008-ban NAGYON FOGOD sajnálni azt a kis gyöngyszemet! Legszebb korában lesz! :) Pláne ha tartod km/hó átlagot :)
Üdv mindenkinek
NISSAN FOR EVER :)