Levcso
2002.07.11
|
|
0 0
7
|
KrónikáS,
tetszik a rovat! most hirtelen fejből tudnék írni hasonló szomorú példákat. hasonló problémákkal találkoztam már túráim során, úgy érzem viszont, hogy egy végtelenített panaszáradatba menne át az írás.
A fő kérdés számomra az lenne, hogy a különböző érdekcsoportok (erdőgazdálkodás, vadászat) jövedelmező tevékenységét miért a "természetvédelem" címszó alá kell rejteni, több esetben úgy, hogy egy tiltó táblával a jelzett túristaúton haladóval közlik, hogy magánterületen jár, tilos a belépés, csak engedéllyel stb.
Elgondolkodtam ilyen táblák előtt már, de önző módon legtöbbször úgy döntöttem, hogy haladok tovább a tervezett úton. eddig sosem éreztem úgy hogy egy ilyen tábla hatására kikerüljek egy ismeretlen kiterjedésű területet. Nem hinném, hogy attól, hogy egy erdei úton, ösvényem keresztülhaladok - hangsúlyozom arról nem letérve! - bármilyen kárt okoznék.
Feltennék egy kérdést? mi a teendő abban az esetben, ha valaki jelzett turistaúton haladva egy bekerített szakasz előtt találja magát. Értesíteni kell valakit: MTSZ, helyi szervezetek?
|
Előzmény: KrónikáS (2)
|
|