dr. Torgyántól tudjuk, hogy milyenek a görögdinnye politikusok("kívűl zöld, belül vörös")...
No de!
Hamarosan tetőfokára hág a görögdinnye szezon, és még mindig nem tudjuk biztosan, hogy milyen az optimális görögdinnye!!!
Nyilván, minden dinnyének az íze a legfontosabb jellemzője, de ha elhanyagoljuk az íz faktort, akkor lecsupaszíthatjuk a problémát is:
AZAZ:
"Mekkora átmérőjű görögdinnyénél optimális a héj és a görögdinnye hasznos (hús) aránya?"
(Kicsi dinnyének vékony ugyan a héjvastagsága, de a hasznos térfogata is kissebb! Az óriási dinnyéknél viszont túl vastag a héjréteg.)
CXM
ui.:
Bonyolultabb elméknek ajánlom figyelmébe a magok méretének, az átmérővel egyenes arányban növekvő méretét, ezáltal a hasznos térfogatból kiszorításra kerülő mennyiség értékét.
ui2.: Akinek fáj, hogy gondolkoznia kellene a probléma megoldásán, kérem kíméljen meg a "mekkora dinnye vagy te" jellegű bárgyú poénok elsütögetésétől :)!