Salsa Creative Commons License 2002.07.09 0 0 113
Aha igy mar vilagosabb. Akkor te egyszerre csinalod a business modelling, kovetelmenyek felallitasa + tervezes folyamatokat es az SSADM -t hasznalod az elso kettohoz es OO -t a harmadikhoz. Szerintem nyero kombinacio, de ezt ugyis te erzed :)

'De ha gondolod, netről ingyenesen letölthető az SSADM kézikönyv magyar fordítása - röpke 400 oldal, úgyhogy nem is sok.'
Mi a cim?

Dumalgattam az egyik kollegammal, aki a system analyst, o allitja ossze a use case-eket es ismeri a SSADM -t is. Azt mondta, hogy az SSADM nem a program tervezesre jo (mintahogy neked se jott be), hanem a kovetelmenyek felallitasahoz. A fo problema az a SSADM onallo alkalmazasaval, hogy nem elegge ugyfel orientalt, mert a rendszer mint valami elvont jelenik meg. Mig ha use case - kel le lehet rogziteni, hogy mi az amit az ugyfel akar.

'akkor vajh miért van az, hogy minden esettanulmány ezen lovagol - Panel -> Picture Box, Button, ListBox... '
Szerintem azert is lehet, mert a felhasznaloi feluleteket eleg sokan programoznak es ma mar az ehhez kapcsolodo megoldasokon (pl: a Borland fele Visual Component Library) elegge jol lehet tanitani az OO alapelveit.

'Ha esetleg van rá igény, akkor szóljatok'
Szolok :)

Volt egy korabbi munkam, ha lesz idom akkor elokeresem, szerintem nem rossz ahhoz, hogy filozunk az OO -rol.

Udv
Salsa

Előzmény: despil_hun (97)