eljött a pillanat. nagyon szerettem volna, illetve szeretnék is egy topikot létrehozni 'politilitológia' címmel, hiszen irl és url is észleltem (nem nevezék meg nickeket, jó sokan vannak), hogy nagyon sokan nem mennek a Politika fórumba, pusztán azért, mert ott nem lehet politizálni. egy olyan fórumra gondoltam, ami történelemmel is foglalkozik, ha kell (csak példaként) a mediciekkel, szóval higgadt. ahol például vihar nélkül leírhatom, hogy szerintem a csurka rájött, hogy neki túl szűkösek a színház falai, és közszínházat csinál bocskay ruhás sorfallal, és sorolhatnám a dramaturgiai kellékeket, anélkül, hogy miépesnek néznének. ahol leírhatnék és más is leírhatna sok mindent higgadtan, anélkül, hogy falkák uszulnának a topikra, ellehetetlenítve a Metakazamata moderatúráját.
nem értem, hogyan nem látja be csaknem senki, hogy a hatalom feladata, hogy játszon velünk, a mi feladatunk pedig az, hogy ezen átlássunk.
mi kényszerít embereket, hogy minduntalan újpest-fradi meccset csináljanak a politikából, ami a művészet, a tudomány stb. mellett az öt nagy nembeli objektiváció egyike (legalábbis heller ágnes szerint). Már Nicolo Machiavelli is bátorkodott leírni azt a trivialitást, hogy a politikára nem érvényesek az általános etikai elvek.
úgy nézem, nem fogok játszani a tűzzel, nem nyitom meg a topikot.