AgyProTézis
2002.07.05
|
|
0 0
81
|
Dear deadcrow !
Nem akarom én semmiféle Prokrusztész-ágyba gyömöszölni az elmédet, csak az analógikus szemléletet próbáltam inspirálni/indukálni.
Nem tudom, hogy eleve elzárkózol-e ettől, vagy csak pillanatnyilag. Rendszeridegen, vagy csak periferikus?
Visszatérve a 'vesica piscis' kérdéshez, a kezembe akadt Gordon Strachan: /Jesus the Master Builder/J. az épitő c. Gold Book kiadvány. Ebben lelhető fel a gyönyörű megoldás a 222. oldalon szabályos 3-4-5-6-8-10-12szög szerkesztése 9 db. egymásba kapcsolódó kör metszéspontjai és a rajtuk fektetett egyenesek segitségével./+szvsz a két alsó szélső kör láthatóan felesleges, ill. csak esztétikai célokat szolgál,stabilabb,harmonikusabb velük az ábra.Tehát 7 kör elég./A 250.-251. p ábrái erősen emlékeztetnek engem a Mandelbrot-halmaz alma-motivumára/persze ez eufemizmus, popót akartam volna irni/ Az aranymetszést is erősen belekeveri az elméletébe, mely szerint J. a püthagoreusi hagyományokat folytatta /többek között/. Na, megyek elolvasom végig. Az ábrákat nem tudom feltenni, sajnos. Hali-déj4Y!
|
Előzmény: deadcrow (80)
|
|