Nehany szo a Iskola vs. Tanulo problemarol: szerintem is mind a ketto methodus (Iskola.AddTanulo(tanulo) meg a Tanulo.Beiratkozik(iskola)) jogosult LEHET es tenyleg a problema asszimetrikus ( a Tanulo.Beiratkozik - ban meghivodik a Iskola.AddTanulo), de ez igazabol esetfuggo, lehet hogy a tanulot nem kell modellezni osztalykent, akkor nem biztos hogy van Beiratkozik methodus. Az hogy milyen osztalyt csinalunk milyen metholdusokkal, azt nem egy 'altalanos elv' donti el, hanem a rendszer kovetelmeny (legalabbis tervezes soran). Az Iskolanak nem azert van egy AddTanulo methodusa, mert ezt jogosnak erezzuk, hanem mert a kovetelmenyekbol ezt vezettuk le.
'Ezért is szeretném megkérdezni, hogy van-e valaki, aki már komolyan tervezett Objektumorientált programot?'
En terveztem komolyan OO programot, osztalyokbol allt es mukodott, nagyjabol most is ezt csinaljuk :)
'Akkor rátaláltam pár súlyos hibára az OOP szemléletben, azóta esküszöm az SSADM-UML hibridre :))))'
Errol a rajongok tobbet akarnak tudni :), mi az a sulyos hiba? Nyilvan az OO sem tokeletes, de jobb mint a strukturalt.
Amugy sok felreertes abbol fakad, hogy mindenki mast ert kulonbozo fogalmakon es maga objektum orientaltsag is nagyon altalanos.
ja meg valami, szerintem ami zsenialis az OO-ban az az hogy van oroklodes. Szerintem ez az ami dontoen massa teszi mint a strukturalt programozas.
Salsa