Törölt nick Creative Commons License 2002.07.05 0 0 84
Kedves despil_hun!

Az ORACLE-t csak SQL utasításokon keresztül érjük el, ORACLE specifikus dolgokat mellőzünk, ODBC-n keresztül kommunikálunk, és avalidálást egyebt majd a java program elintézi. :S

Most erre mit mondja?

Mi ebben a probléma? Ha az a filozófia, hogy egy adott szabvány szintjén kell megvalósítani a dolgot, akkor azt kell csinálni. Ennek ára van.

Most a TAH (Területi Államháztartási Hivatal) kitalálta, hogy lecseréli a nyilvántartási rendszerét. Ezért nálunk is le kell majd cserélni (?!). Oracle adatbáziskezelő. Volt Digital Alpha OpenVMS szerverünk, Novell szerverünk, Linux szerverünk (papíron mindegyikre van Oracle adatbáziskezelő). A TAH programot kizárólag Windows NT-re vagy Windows 2000-re telepítik.

Most erre én mit mondjak?

Arról nem is beszélve, hogy mért nem működik a program MySQL, PostgreSql, SyBase, Ingres (létezik még ??), .... adatbázikezelőkkel.

A TAH program nálunk még nincs itt. Év elején kellett volna bevezetni. A TAH-nál most indult. Én a kormányváltás edején csödöltek be vele. Nem tudták időre számfejteni a béreket. Ebből az a pletyka rémhír alakult ki, hogy a kormány leállította a bérfizetéseket. :-)

Nálunk megbukott egy Oracle-re írt számviteli rendszer. Egy közeli egyetemen az a mondás járja: "Ha a Neptun a barátunk, minek nekünk ellenség?". Most itt van a TAH csődje.

Summa summárum, még nem hallottam olyan Oracle-re írt rendszerről, amivel a vele dolgozók elégedettek lennének. Ti ismertek ilyet?

Előzmény: despil_hun (81)