LeifEriksson Creative Commons License 2002.07.03 0 0 140
Részben amit Bee mondott.

Másrészt: a dupla ár hihetetlennek tűnik, akkora különbség nincs. Talán 10-20 százalékkal lehet több. Valszeg akkor kerül ilyen sokba, ha mint Bee írta, ott veszel YH kártyát. Az alapkoncepció ugyanis az, hogy a saját országodban olcsó, külföldön drága. Itthon tényleg valami 6-700 Ft, szóval azt gondolom megéri, mert hátha kell majd. Az, hogy előre foglalt vagy sem, az szerintem duma. Balszerencse akkor van, ha csak úgy beesel és nincs szabad szobájuk. De hogy nem foglalás esetén duplaár, azt nehezen hiszem.

Kocsiról sajnos nincs infóm, oda repülővel mentem, Izlandon belül meg busszal-stoppal.

Reykjavíkon belül azért érdemes busszal menni, mert parkolóhely a belvárosban nincs sok. Persze a belvároson belül amúgy is minden max 10 perc gyalog, ott nem nagyon kell busz. De ha a belvároson kívülre mész, akkor jól jön. Nem tudom változott -e azóta a szisztéma, de '98-ban az volt a rendszer, hogy az egyszeri jeggyel (150 ISK) egyszer át is szállhattál, tehát máris ott voltál bárhol. Amúgy a sofőrnek kell fizetni, és csak pontos összeget lehet, mert egy perselybe kell bedobni, váltás nincs.

Hetibérlet nincs, én mondjuk hosszabb időt voltam ,és vettem Graena Kortid-ot ("Zöld Kártya", ez a havibérlet). Nem voltam ugyan egy hónapot, de buszoztam annyit, hogy megérte. Rövidebb időre érdemes az egyszerű jegynél maradni. A bérletnek az volt az előnye, hogy áérvényes volt az SVR (ottani "BKV") városhatáron kívüli járataira is, így el tudtam menni vele Bessastadirba (az elnök rezidenciája), meg Laxnes-be is.

ennyi... :-))

Leif

(autós utazásról egyéb korifeusok nyilatkozzanak, én csak stoppoltam...:-)))))

Előzmény: Butch Cassidy (138)