martisz
2002.07.03
|
|
0 0
351
|
Tisztelt urak !
Kérném a segítségüket az alábbi ügyben:
Vettem ma egy H0-ás DB vezérlőkocsit (ICE festésű), amiből a Roco kifelejtette a világítást digitális pályára alkalmassá tevő tengelykapcsolót (gondolom a régi sablon lett előbányászva hozzá)
Gondoltam, hogy egy digitális dekódert (Roco 10745) belefarikcsálok, és így ugyanazon a címen, mint a mozdony, tökéletesen fog működni.
A dekóder fekete és piros vezetékét összekötöttem a sinekről érkező kábelekkel. A kék kábelt sorbakötöttem a két izzó pozitív végével, a sárga és fehér kábelt pedig külön-külön a két izzó negatív pólusával. A motor vezetékeit (narancs és szürke) elvágtam és leszigeteltem, továbbá a zöld (funkció)vezetéket is.
Ezekután sínre tettem a művet és vártam, hogy történik valami. Az eredmény nulla. A lenz még a dekódert sem ismeri fel (még a program-vágányon sem, ERR 2 hibát ad vissza). A kötéseket próbalámpával leteszteltem, a dekóder előtti sín felől érkező kötésen még megvan a 16V.
Ötleteket várok, hogy hol baltáztam el. (kipróbáltam egy másik deksivel is, azzal is ugyanez a helyzet)
Köszi
martisz
|
|