Na, az egy külön szépség :)))
Valaki látott már olyant végig vinni rendesen, magyar cégnél?
Én nem. Pedig de jó lett volna...
Másrészt megfontolás tárgyát képezi sok esetben a téma továbbfejlesztése. (Kéziszerszám, autó, vizibicikli kölcsönzése). Ne kelljen mindent újraírni.
Na ige, ez is egy szempont. Ezért kell felmérni jól a helyzetet, és az esetleges jövőbeni igényeket.
Na mos, amennyiben profilbővítés történik egy cégnél azt kisvállalkozások esetén már jó időben lehet tudni.
Ilyenkor egyébként három eset lehetséges:
1) Vagy a már meglévő rendszert fejleszti a tulajdonos
2) Teljesen újat irat, az alapoktól
3) Az új profilnak teljesen másikat készíttet.
Mivel azonban az ügyfél nyilvántartás kisvállalkozások esetén általában a számlázási adatok rögzítésén alapul, ezért nincs komoly eltérés a magán illetve jogi személyek között.
(Kölcsönzés, illetve vásárlás esetén amúgy - ha jól emlékszem - mindenki jogi személyiségnek számít, mint szerződő fél. Többek között ezért is nem lehet 18 éves kor alatt kölcsönzőkbe beiratkozni. Ez mondjuk nem 100%, de én így emlékszem. Viszont ígérem megnézem, hogy ez hogy is van)
Amenniyben a kisvállalkozás közép illetve nagyvállalkozássá alakul, esetleg formát cserél - Bt->Kft, Kft->Rt.) , úgy mindenképpen teljesen le kell cserélni a nyilvántartási rendszert, hiszen onnantól kezdve teljesen más előírások vonatkoznak rá.
Egyébként azért nem kölcsönözhet jogi személy -tehát cég, honvédség, stb. - mert a Szerzői jogok alapján, tilos nyilvánosan vetíteni a filmeket, ergó sem vállalati sem honvédelmi, sem más rendezvényen nem lehet levetíteni. Márpedig ha a cég kölcsönzi a filmet, azért, hogy az igazgató úr megnézhesse, az már vállalati rendezvénynek számít, és mint ilyen nyilvános vetítés.
Na, ezt a szabály törvényhozó nem fogja áthágni, mert az előbb rosszul írtam: azAlkotmányban foglalt szerzői jog védelme miatt nem kölcsönözhető a terjesztővel kötött szerződés megszegése nélkül. Amely szerződés alapján a szerző csak magán jellegű megtekintés céljára engedélyezi műve felhasználását.
De ez meg már egy félig jogműveletlen informatikus magán fejtegetése, és jogértelmezése. Viszont nem OFF, hiszen fontos tényező a rendszer kialakításakor.