despil_hun1 Creative Commons License 2002.07.01 0 0 39
Ügyfélről tárolhatsz:
Név
Cím
Ügyfélkártya azonosító
Tartozások
Letiltás időtartma (van, ahol bünetésként 1-2 hónapig nem kölcsönözhetsz)
Kedvezmény azonosító
Beiratkozás ideje
Kölcsönzések száma beiratkozás óta

Egyébként törvényileg nem TILOS a megoldás, hanem azt kell megoldani, hogy ne lehessen törvényellenes információkat szerezni.
Amúgy, egy videókölcsönzőnél a következő miatt hülyeség ilyennel foglalkozni: Mindenki ismer mindenkit, és a saját haver/nem haver kollegádtól kölcsönzöd. Másik indok, muszáj összekapcsolhatóvá tenned, hiszen rengeteg helyen jár alkalmazotti kedvezmény.

Videókölcsönzőből jogi személyek nem kölcsönöznek, hiszen ez törvényileg tiltott.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy itt végig egy videókölcsönző niylvántartásáról volt szó.
Amennyiben pl. a Pannon GSM számára készítesz nyilvántartást, természetesen nem ezek a megoldások a korrektek, és a Te meglátásaid helytállóak.

Pont ezért mondtam, hogy a TELJES képet ismerni kell.
Mert ami jó egy viedókölcsönzőbe, az nem jó egy nagycégnek, mégkevésbée jó a Nemzetbiztonsági hivatalnak.

A harmadik szempont, hogy általában nincs cég, aki munkaügyi rendszert és kereskedelmi rendszert is szállít. Én még nem találkoztam két rendszerrel, amely a természetes személyeket - logikai szinten - azonos módon kezelte volna le. A fizikai szintről meg már ne is beszéljünk.

Na igen, kedvenc problémája mindenkinek. Mi az, hogy egy rendszer az két rendszer? Egy rendszer van: A Vállalat. Ez áll több rendszerrészből, mint munkaügyi, kereskedelmi, stb.
De ezek, egybe tartoznak, nem választhatóak szigorúan külön. (Lásd Halassy valamennyi könyve :)) )

Ismer valaki egy olyan személyt, aki ismer valakit, aki ilyesmiről már hallott? :-)

Papíron kb. 12-őt, valóságban egyet sem.
Ez a 12 személy pedig különböző szaklapokban hirdeti az igét, és pl. a Rationalnél dolgozik 2.

De sajnos, azt kell mondjam, hogy amíg minden újonnan felvett két táblát külön DB-ként kezeltetnek az MS SQL-lel, így oldva meg a hozzáférési jogosultság kérdését......
Na jó..
Magyarországon nem terveznek, csak diagnűózis nélkül szeletelnek. Aztán 4 évig gányolják, hogy mégis működjön.

Amúgy ResetGomb, a meglátásaid tényleg jók, de mint mondtam, itt én kifejezetten az adott példa kapcsán javasoltam megoldást.
Elnézést, ha ez nem derült ki egyértelműen.

Kellemes hétfőt :)))

u.i. Szig számot ne rögzíts sehová, mert megesznek az adatvédelmisek :))))

Előzmény: Törölt nick (38)