ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.28 0 0 148
Eredetileg Tóth Ildikó játszotta Micimackót?
"Énnemtudom" - idézi CC Nemtudomka állandó szövegét a Pájinkás Jánosból.

Kiskoromban Mackó volt a kedvencem, de úgy kamaszkorom tájékán fölfigyeltem Füles mély, megható bölcsességére, azóta jó cimborám. :)
Jómagam 19 évesen olvastam csak el a könyvet, addig visszatartott az, hogy nem tetszett a bilikék borítója... CC és a művészet...
Ma egy piros (Kepes: Könyvjelző), egy narancssárga (Ken Kesey: One Flew Over the Cuckoo's Nest - a magyar verziót 9 éve kölcsönadtam...), egy sivatagsárga (Paulo Coelho: Az alkimista), egy fehér (Édesanyák és leányaik) ÉÉÉS egy fekete könyvet vettem. :-) A legutóbbi Szabó Stein Imre Shakespeare fordításait tartalmazza. Jellemző, hogy a borítón látható kép Rátótiról (A velencei kalmár) és Szabó Steinről, László Zsoltról (Macbeth) pedig nem. :-(

Bocsánat, hogy nem pontos idézetek, de a lényeg bennük van. :) Majd csak találunk rá módot, hogy valahogy bekerüljön ide az egész interjú.
Ígéretet kaptam egy kedves SzT-rajongótól, hogy amikor legközelebb könyvtárba megy, lemásolja nekem a cicavirág által ajánlott cikkeket. Ha megkapom, begépelem én nagyon lelkesen! :-)
Az idézeteknek pedig, legyenek bár pontatlanok, addig is örülök!

Érdekes, azért a mostani nyilatkozatai már mások: számít az a 4-5 év.
Most keserűbb? Magyarázd meg, kérlek!

Kiderült egy érdekes dolog: Bertók Lajos osztálytársa volt a Színművészetin ("ő volt a legtehetségesebb közöttünk"),
Jaj, de örülök ennek a történetnek! Szívesen mondanám, hogy ők ketten egyformán közel állnak hozzám, annak ellenére, hogy Bertók Lajoshoz eddig mindössze a Bűn-ben volt szerencsém. Na de az is bőven elég volt... :-)

Előzmény: navarre (144)