V.László
2002.06.28
|
|
0 0
397
|
Kedves JFery!
Menjunk vissza még egy kicsit az időben, mert ezek szerint én már azt sem értem, mitől lesznek a dielektrum felszínén azok a töltések, amiket később a levegő szabad töltései semlegesítenek. Tehát ott van a szigetelő, polarizáljuk, és utána mi van? Honnan kerülnek +, ill. - töltések az egyik, ill. másik végére? Egyáltalán hogyan keletkeznek? Negatív töltés alatt értsem az elektront, pozitív töltés alatt meg mit? A félvezetőből vett szóhasználattal lyukakat? Szigetelőben? És ha van egy elektron az elektret belsejében, miért vádorol ki az elektret végére, hiszen maradhatna valamelyik hozzá közel levő poláros molekula elektromos terében is. Valószínűleg az elektret saját eredő elektromos tere miatt, de abben nem vagyok biztos, hogy az elektret belsejében is lehet-e hatása? Egyszerű elektrosztatikus problémának tűnik az egész, mégsem vagyok képes a legelemibb szinten sem megérteni. Főleg, ha mindig ott lebeg a gondolat, hogy a plarizált kondenzátort is meg kellene érteni, miért úgy viselkedik, ahogy viselkedik.
|
Előzmény: Törölt nick (396)
|
|