Jegyzeteltem. Ez a videón történő színháznézés előnye. :) Leírom a saját gondolataimat is, elemezgetek.
A Micimackós jelenettel kapcsolatban: szerintem Tóth Ildikó valahogy kilóg belőle, nem olyan jó. Eredetileg ő játszotta Micimackót?
Kiskoromban Mackó volt a kedvencem, de úgy kamaszkorom tájékán fölfigyeltem Füles mély, megható bölcsességére, azóta jó cimborám. :)
Szerda délután elmentem a Főv. Szabó Ervin Könyvtárba (FSZEK), ahol archíválják többek között a régi Színház újságokat is. Szóval, elolvastam az 1997-e interjút László Zsolttal, sőt nagy nehézségek árán le is fénymásoltam (arrafelé a fénymásolónak lelke van, és folyton megmakacsolja magát...).
Csak néhány - nem szó szerinti - idézet:
"Amióta Hamletet játszottam, nem vagyok olyan hebrencs"; "nekem is olyan jó nagy darab érző lelkem van"; "teljesen hétköznapi módon normális pasas vagyok,... fontosak számomra az olyan értékek, mint a megbízhatóság és a pontosság"; "a színészek között civilnek érzem magam, de a civilek között mégiscsak színésznek"; "a színházon kívül nincs bennem semmi exhibicionizmus"; "manapság divat sármos pasinak lenni, és mindenütt mutogatni magadat... én ilyen emberek között mindig kívülálló maradok" stb.
Bocsánat, hogy nem pontos idézetek, de a lényeg bennük van. :) Majd csak találunk rá módot, hogy valahogy bekerüljön ide az egész interjú. Érdekes, azért a mostani nyilatkozatai már mások: számít az a 4-5 év.
Kiderült egy érdekes dolog: Bertók Lajos osztálytársa volt a Színművészetin ("ő volt a legtehetségesebb közöttünk"), és mikor az interjú készült, már nagyon szerette volna látni a régi barátot, a fényképét meg kabalaként hordta a zsebében. Így még jobban örülök, hogy együtt játszhattak a Bűn és bűnhődésben, és együtt nyertek. Így még nagyobb jelentőséget kapott a történet. :) Vannak még szép dolgok ezen a világon, mégha pillanatokig tartanak csak.