Olyan hülye vagyok! Felhívásotokra szombat délelőtt úgy ahogy megnéztem A napfény ízét LZs miatt (a Színészek Világjátékára készülődtem, el kellett érnem a vonatomat) és be sem számoltam az élményről!
1. Az olimpiai bajnok vívócsapat tagja ő is, de egyszer sem látjuk vívni, sőt beszélni sem. :-( Mindig csak a háttérben ül vagy áll, amikor mások vívnak (a csapat többi tagja - R. Fiennes, Seress Z., Gálffi L., Bubik I. - bezzeg kivétel nélkül látható "akció" = vívás v. beszéd közben is). Miután Sors Ádám (RF) megnyeri nekik az olimpiát, vele is összeölelkezik, de nem olyan hevesen, mint a többiekkel.
2. Pedig éppen ő az egyetlen, akiben nem talál rossz (=vívásra ártalmas) tulajdonságot, amikor a csapat vezetője megkérdezi, kin mit változtatna meg.
3. Amikor hazatérnek az olimpiáról, a pályaudvarra érkező vonat ablakaiban lógva integetnek az őket üdvözlő tömegnek. LZs egyszer csak kinyúl és magához ragad (kér? kap?) egy kis magyar zászlót valamelyik "rajongótól"! :-)
Hadd említsem meg azt is, hogy a film végén a magyar hangok felsorolásánál meghallottam Szervét Tibor hangját is (az ő indexes topicjában is én vagyok a "gazdi"). Film közben nem ismertem fel a hangját (ebből is látszik, milyen jól illett a szereplőhöz), de könnyen kitaláltam, kié is lehetett: Sors Ádám bátyjáé, aki tizenévesen levitte a vívóterembe és ezzel elindította a karrierjét. :-)