Karcolatok: legüresebb
Test: legerősebb
Indiántánc: legszínesebb
Beavatás: legegységesebb és leghangulatosabb
Ikon: a legletisztultabb, a legigényesebben hangszerelt, a legkedvesebb :)
Hűség: a legtöbb emésztést igénylő
Kevlar: minden tiszteletem a tied, s nem kötözködésképpen (hisz' én sem értek egyet Black Falcon véleményével), de meg kell jegyeznem a következőket:
Sztem nem jól érvelsz, mikor Ákos munkásságát élteted, mivel ugyanezekkel érvelni tudna, mondjuk egy Kozsó fan is...
"Ez a Te véleményed. Az a több tízezer ember, aki a megjelenés napján megveszik az albumait nem így gondolja. Sőt a magyar zenei "szakma" sem, hiszen azért kapott pár díjat."
Kozsó lemezeit még többen veszik, mint Ákosét... Az un. "szakma" pedig nem érdekel, nem tud hiteles lenni, hozzáértése pedig a béka segge alatt... Következésképp a díjai sem olyan értékesek...
"10-szer játszott a BS-ben 13.000 embernek. Albumai mind legalább aranylemezek, az összesből (beleértve a Bonanzákat is) több mint egy millió példány fogyott eddig. Minden turné állomásán több ezer ember kiváncsi produkciójára, önálló koncertje volt Londonban nemrég, több nemzetközi fesztiválon képviselte az országot.
Nehogy azt mond, hogy elvakult vagyok. Ezek tények."
Kozsó talán nem játszott 10x a szép emlékü BS-ben, de mint írtam, az ő lemezei a platinát is elérik, elérték. Az ilyen Kozsó szintű fellépések (pl. a hasonlóan kommerszt Lajcsi ródsók) is igen keresettek, nem is tudom talán a győri állomáson voltak 40 ezren? A londoni koncert (és egyéb külföldi Ákos produkciók többsége) pedig nyugodtan nevezhető amolyan amolyan demo-live-nak, vagyis a külföldi multik részére előadott promo-show-nak. Ezzel nem lebecsülni akarom e tevékenységet (hisz' ő legalább megpróbálta), csak ne ájuldozzunk - egy külföldi buli ma már nem nagy kunszt, pl. egy Amber Smith is fel bírt lépni Berlinben :).
Ezen live-ok értéke (pontosabban eredményessége, sorry) sztem körülbelül egy new yorki Ámokfutók, v. Pa-Dödö koncert jelentőségével bír...
"A Bonanza 70%-ban Ákost jelent. Ő írta a dalok szövegét, ő énekelt, valószínűleg az ő személyiségének volt betudható, hogy a zenekar ennyit elért."
Minden bizonnyal Kozsó sikere is a saját személyiségének köszönhető (no meg annak, hogy sokan ezt a korcs erkölcsi/zenei színvonalat megeszik).
"Ha nem tudod hallgatni a zenéjét, és szerinted egy bohóc, akkor mit izgat téged, hogy mit mondogat?
Nem kötelező hallgatni a zenéjét. Senki sem kényszerít rá. Engem se érdekel, hogy bizonyos zenekarok minden évben adnak egy "csak most, utoljára" típusú búcsúkoncertet. Nem kötelező oda sem kimenni."
Igazad van, általában én is így vagyok vele - ettől függetlenül nekem azért személy szerint néha böködi a csőrőmet, hogy emberek milyen produktummal milyen pénzeket akasztanak le, tönkretéve és sekélyessé mosva a honi lemezbiznicet.
Black Falcon pedig éppen Ákossal nincs kibékülve...lelke rajta.
Szóval, nincs közöttünk vita ;), csak sztem nem feltétlenül ilyen érveket kell felhozni egy produkció erényeként. Még akkor sem, ha történetesen tényekről van szó. Ez kicsit hasonló ahhoz, hogy nem attól lesz valami jó, mert a többi szar.
Enzo: cliftony mindent leírt, amit tudni érdemes a Shape(Relief) mixről. Örülök, hogy tetszik neked és nep-tune-nak
cliftony: nekem sincs meg az instrumental verzió, bár a Shape-nél vhol biztos megtalálható. Igazából mindig el lett felejtve - az még dereng, hogy neked még a régi, un. első (Gyengéden) album dalai is kellenének, azt viszont már a zenekar nem szívesen adja ki a kezéből, mint azt többször elmondtam ;). De Dispnek sztem az is megvan :).
Készül az új Shape maxi - majd az íránt érdeklődjetek! :) Infok a honlapon.