Sziasztok!
Veszek egy új Thaliát (dCi), július végére jön. Először a kényszerű-ésszerűség vitt rá a vásárlásra, de már teljesen beleszerettem. Eddig 6 alaklommal voltam tesztvezetésen különböző kereskedésekben, hogy más-más véleményeket is meghallgassak róla. Leveleztem az egyik hivatalos tesztelővel is a magánvéleményéről. Amit leszűrtem:
Az autó keveseknek tetszik.
Megbízható, tartós útitárs.
Elől kényelmes, hátra üljön a gyerek.
A 16V és a dCi motorok nagyon jók.
Az összeszerelésük hagy maguk után kívánnivalót, de ezt itthon a 0-ás revízión megoldják.
Nem lopják jobban, mint a többit, csak azért megtévesztők az adatok, mert egyre gyakoribb lesz. Ez egyben előny is, mert ha egy kicsit véded, akkor már nem a Tiédet viszik el.
A belső anyagai nagyon kopognak, de max dobok rajta.
A legnagyobb minőségi probléma a váltó mozgása. A hirtelen gázelvételekkor táncol a váltókar. Ez a laza felfüggesztés miatt van, de ez egy kis odafigyeléssel a gyártó ki tudná küszöbölni, de nem foglakozik vele, hogy ne legyen vetélytársa a Clio-nak. Ezért van az is, hogy az ABS nem tartalmazza a vészfékrásegítést, mint bármelyik más Renault-ban.
Összességében több egy jó kis autó. Az haragosaimnak már azt is mondom, hogy csak akkor gondolok majd rájuk, ha a dCi-mel tankolok!