Toth Andras Creative Commons License 2002.06.21 0 0 topiknyitó
Üdv mindenkinek!

Többször elhatároztam, hogy nem fogok a Politika fórumban aktívkodni, de most már úgy gondolom, hogy itt az idő hangot adni egy független (vagy majdnem független) értelmiségnek, akik nem párt hívek, képesek az objektivitásra és nem fognak csak azért rosszat mondani valakiről mert valamelyik párthoz tartozik.
Eddig még nem nagyon találkoztam olyan emberekkel, akik képesek mondjuk egy-egy téma kapcsán egyetérteni mondjuk Kunczéval és Orbán Viktorral.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy csak fekete-fehér pártok léteznek. Nem hiszem el, hogy nem lehet észrevenni a pártok mögött működő kapcsolat-rendszereket, gazdasági érdekeket stb. Nem lehetünk ennyire naívak, hogy egy pártkampányhoz szükséges pénz, egyszercsak előáll magától és utána nem kell kifizetni senkit tisztségekkel, információkkal, ezzel-azzal.
Ezek után egy kicsit értelmét veszti, hogy xy nickek mögé bújva nácizunk, komcsizunk és gondolkodó létünkre egyszerű pártra szavazókká válunk.
És amíg senki nem csinál semmit, ha bebizonyosodik valakiről, hogy a saját érdekeit az ország érdekei fölé helyezi (ez egy kicsit demagóg, tudom), csak elintézzük egy vállrándítással, hogy a másik oldalon "rosszabb szemetek" vannak, úgyis.
Magunknak neveltük ezt a politikai életet, most hirtelen egyetlen politikai botrányt nem tudok mondani, aminek következménye lett volna.

Szégyellem magamat, hogy 19 éves egyetemista létemre több objektivitás szorult belém, mint jópár gyerekesen acsarkodó huszon, harminc stb. éves emberbe. Nevetséges.