Az e heti Entertainment Weekly közöl egy érdekes összeállítást az új részről, ebből idéznék részleteket:
Annak ellenére, hogy mindenki úgy véli, hogy az új rész minden idők legjobban várt filmje, George Lucas úgy tartja, hogy a film nem fog 400 millió dollárnál többet hozni az Usa-ban.
A számok ellenére úgy tűnik, hogy Lucas eddig először elégedett a munkájával: " Ez az a film amit mindig is látni szerettem volna, de eddig nem voltam képes megcsinálni ".
De még nincs készen, az Industrial Light and Magic gőzerővel dolgozik a trükkökön, heti 50-et készítenek most is.
Hatalmas több mint 1700 F/X shot van már benne most a filmben ami 3szor több mint ami a Titanicban volt az összes trükkfelvételek száma 2200 ebből csak 300 olyan ami nem igényel digitális utómunkát.
Néhány extra élő felvétel még hátravan amelyet Március 20-án vesznek fel Londonban.
A hangkeverés is a napokban lett kész John Williams majdnem teljes filmzenéje / melyet februárban rögzítettek / a napokban lesz hozzáadva.
Mindeközben tesztvetítések hiányábant / Lucas utálja ezeket és nem is volt hajlandó rá /még tavaly, különféle kémek az interneten keresztül közzétették a film teljes sztoriját.
Lucas azonban állítja, egészen az első trailer megjelenéséig 80%-ban az információk tévesek voltak.
Novembertől kezdve azonban kezdtek kiszivárogni az információk amik addig / és azóta is / titkosan vannak kezelve.
It's out ! - mondja Lucas.
Bárki aki web hozzáféréssel rendelkezik tud csemegézni ilyen vagy olyan SW infon, de 1997 Júniusában a szinészek akik a forgatásra érkeztek Angliába a saját szerepükön kívül semmit sem tudhattak meg a film további részeiből.
Ha rajongók eljuthattak volna a forgatások helyszínére halálra unták volna magukat, ugyanis nem volt semmi látnivaló a trailerek fantasztikus képeihez képest.
A szettek ugyanis nem voltak megépítve csak a színészek fejének magasságáig, minden egyéb részlet később digitális úton került bele a filmbe az ILM által.
- Volt némi problémánk Liam Neeson magasságával - mondja Rick McCallum. a film producere - úgy gondoltam ugyanis, hogy csak 6 láb magasságban építjük fel a szetteket, de Liam aki 6'4" keresztül húzta ezt a számítást tönkretéve a költségvetést.
Amíg Leeson a producernek okozott gondott, Natalie Portman-nek alkamazkodnia kellett egy úgy szinészi stílushoz.
- A szerep elég technikai volt több értelemben -a színésznő hamar felfedezte ezt közel 3-400 építőmunkással, kosztümössel és más staff memberrel egyetemben 65 különféle jeleneten keresztül - több ember dolgozott itt mint amennyit filmfelvételen valaha láttam.
- A kulcs figurák nem voltak igazán a sztárjai a shownak - ahogy ő mondja, a fiatal királynő szerepéről.
- Még mindig nem tudom, hogy a színészet-e az amivel az életemben foglalkozni szeretnék, és elég félelmetes, hogy benne vagy egy ekkora filmben, hiszen mindig erről fognak majd megismerni.