Elmondanád mik azok a rövidtávú politikai érdekek. Mert jelenleg még semmi biztatót ne olvastam a neten. A kormány tényleg a kisfogyasztók felé akar csak nyitni ahogy Ge.eF mondja, így megint abba a gödörbe esünk mint most. A Fatáv is azt mondja ha nem netes vagy vegyél szélessávú netelérést az olcsóbb mint apercdíjban netezeni. De ha egyszer nem tudsz venni, mert nincs rá lehetőség. A 10-20 órás csomagjukkal meg kitörölhetem.
A másik a kormány nem támogatja a kompenzációs megoldást. Ez így helyes. Ez esetben a fatáv ugyanúgy ugyanannyi pénzhez jutna mintha én fizetnék percdíjban, csak másik zsebemből húzni ki, abból amelyikből az adót fizetem. szóval így a fatáv egyszerűen nem játhatna rosszul, ezért tuvább erősödne.
Éppen ezért a hírközlési törvényt akarják módosítani és ott előnyösebb lehetőséget kicsikarnu a kicsiknek. Ennek az átfutása pedig nem 2 hét lesz, amíg csak a parlaent elé kerül a beterjesztés csak az maga fél év.
Szerintem magát a hálózatépítést és fejlesztést akarják dotálni, így a kicsik olcsóbban jönnének ki, valamint az hálózat összekapcsolás területén akarnak normális kompromisszumot elérni. Pl. japánban a központosban lévő DSLAM-ok telepítését dotálták így olcsóbb volt egy szolgáltatónak az ilyen szolgáltatás elindítása, és el tudott nagy tömegben terjedni. Ha valamit nagy tömegben adnak el az olcsóbb, ezért már a havidíjak önszabályozva voltakm ahhoz már hozzá sem kellett nyúlniuk. Jelenleg nállunk 12ezer ADSL van az országban, ott 5 millió fölött, azaz megközelítőleg 400x több. És csak 13x laknak ott többen, ezért tarható olcsóbban az ára.