Az antenna-micronak is viszonylag jó ár/érték hányadosa van. Ahogy nézem 1195+440=1635. Gondolom ha fizetik a +440-et akkor nem kell a decodeért fizetni. Így van?
A A Gates-es csatorna tervezettel összevetve:
Minusz:
-ViaSat3 (ez nekem és még gondolom sokaknak elég fájó pont lenne. Alig nézek TV-t, de ha igen akkor is szinte csak ezt a csatit. Nem lenne többé Star Trek, Bundy és agyő Sötét oldal is benne X-Akta)
-Satelit(ez nekem nem lenne nagy veszteség)
-Sport 1(ez sem lenne, de biztos vannak sportrajongók akiknek igen, igaz ha jól tudom ezen van NHL az még én is megnézném)
-TV5,ORT (ezek pláne nem hiányoznának)
-nem lenne net(ez nekem különösen fájó pont)
Plusz:
+Sat1, ORF1 (én személy szerint megvagyok nélkülük)
A GaTeS-es rendszerben még az lenne pozitív hogy műa ltp. meszavazhatná mely csatornák kellenének és a legkívánatosabbak kerülnének(természetesen bizonyos anyagi realítást figyelembe véve). Nekem személy szerint a VH1 hiányzik, inkább az mint a Europian MTV. Pár éve láttam, tisztára elnémetesedett, tök szar, még a VIVA is jobb, abból meg már van egy. Akkor már inkább az amcsi MTV, de azt nem tudom átjátszák-e idei eu-ba.
Ebben a AM-ben soha nem értettem hogy a közösségi csomagok miért drágábbak. Egyéni 1195, kisközösség 2135, nagyközösség 1635. Magáva az AM-el vannak negatív emlékeim, gondolom még mindenki emléxik arra az időre amikor még néhány csatorna innen jött rá a kábelra(A3, szívTV). Azoknak anno elég volt egy erős szél vagy eső és máris a béka segge alatt volt a képminőség. De talán ezt még elviselném, úgy sem nézek sohat TV-t.
Az internetet nem fogják megoldani a szocik pláne ebben a tempóban ahogy haladnak. De ha más lenne az sem csinálna semmit, mind egykutya, de hagyjuk a politikát. Állítólag be fognak nyújtani valami törvénytevezetet ami fél év múlva kerül a parlament elé, aztám amíg abból még lesz valami az csak évek kérdése, nekünk meg már csak 2 hét van hátra.
Ha meg is oldanak valamit akkor az biztos nem lesz szélessávú net, max 24h modem, de én még ezt is kétlem. Mindig évekkel vagyunk a németek mögött, és nálluk még csak most lett kötelezve a DT, amíg ez ide begyűrűzik addigra nekem földigérő szakállam nő. Nekem viszont szélessávú net kellene és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Az állam nem fogja megdotálni az ADSL fejlesztést és az optikai gerincek kihúzását, pedig külföldön pl. Japánban így tettek, hirtelen 1 év alatt a semmiből lett 4 millió ADSL és a tendencia jövőre még meredekebben nő. Nállunk ezt nem fogják meglépni mert a fatáv további erősödéséhez vezetne és jelenleg nem ez a cél.
Ami itt változást hozna az az alternatív szolgáltatók tömege és a kis közösségi hálózatok összekapcsolása, mint az amcsiban. Ezzel egy a gond szerintem itt a III.-ben már csak nekünk van alternatív hálózatunk a többit már mind kipusztította a fatáv hogy lehetőse se legyen a konkurenciának. Mi most kivételezett helyzetben vagyunk-e miatt, ezért is vagyunk az utolsó ellenállók a kerületben. Ezzel lehetőségünk lenne lépni egy alternatív szolgáltató felé, de ha nem teszi meg a telep és igába hajtja a fejét, akkor később már nem lesz esélye. Ezt kéne valahogy tudatni az emberekkel.