Ramses II
2002.06.13
|
|
0 0
239
|
Hello!
Azért van 11 trackje mert a cd németországi kiadásán a Rendez-vous 2 4, a Rendez-vous 5 pedig 3 részre van darabolva.Ami számomra érthetetlen mert ugyan a Rendez-vous 2 zeneileg 4,elég jól elkülöníthető részre bontható-csak hogy külön-külön elég csupasz a mű. Szerintem a 4 rész egyben egy kerek zenei mű. Sőt továbbmegyek:Jarre egyik legnagyszerűbb műve. Egy 21.századi szimfónia.
A DVD-vel kapcsolatban: Fotexnél lehet kapni az Oxygene In Moscow-t-ami annyiból érdekesebb mint a videón megjelent,hogy a Making the steamroller fly-t más képanyag követi. Sokkal színesebb és látványosabb. Ha hozzászólhatok a koncerteken látható színészkedéshez, már a kínai koncerteknél is látszódott a hajlam az őrületre de már a Houstoni koncerten világosan látszott-bár akkor még nem ismertem annyira és erősen reméltem hogy a jókedv és a siker váltja ki mindezeket-baromira nem értem hogy miért kell ugrálni és vigyorogni a színpadon mint egy idióta. A Párizsi koncert-La Defense-előtt viszont járt illemórákra. Ott annyira jól viselkedett hogy nekem az lett a kedvenc videóm. Aztán jött ez a bizonyos Swatch Tour és azt is végigröhögte. Az hagyján de még filmre is vették. A BS-ben és utána az Electronique Nuit-n 1998-ban megintcsak jó gyerek volt. Azóta pedig komolyodik. Athénban is kifejezetten jól viselkedett,ja és nem más játssza a fő motívumokat,dallamokat hanem végre megint Ő-akárcsak 1979-ben a kezdeteknél a Concorde téren. Valahol hiányoznak a jó hangulatú nagyszabású, egész városokat megmozgató, rendkívül látványos, milliós koncertek de nem mindig az számít hanem az is ha valaki tényleg őszintén saját szerénységét is ki tudja mutatni. Azzal is olyan hatalmas sikereket lehet elérni mint az előzőekkel. Főleg akkor ha egy ilyen hatalmas zeneszerzőről beszélünk mint a mi Jarre mesterünk. Amúgy az Electronique Nuit is megjelent mostanában videón. |
|