Sziasztok!
Kedden államvizsgáztam, azt gondoltam, ha sikerül meglepem magam egy hetijeggyel (még 15-e előtt).
Miért is írom ezt le?
Most már biztosan meg kell venni azt a hetijegyet.
A Cure mellet fellép a Mission is és ez beszarás. Eddig csak a PECSA-ban láttam őket egyszer, remek koncert volt.
SZIGET HÍREK!!!
Külföldi fellépők:
Pulp, Muse, Die Toten Hosen, Iggy Pop, Jovanotti, HIM, Nightwish, Sergent Garcia, Mambo Kurt, Stereo Mcs, Herbalizer, The Mission, Kosheen, Tarantinos, Transglobal Underground, The Gathering, The 69 Eyes, Ska P.
Itt a kiemelt rész:
Nemcsak tízezer magyar rajongó, hanem az angol Mission zenekar is örök nagy kalandként élte át az első, 1990-es Budapest Sportcsarnok-beli fellépést, hiszen ekkor tetőzött az emlékezetes taxissztrájk. A Dead or Alive-ot és a Sisters of Mercyt is megjárt Wayne Hussey és zenekara ezekben az években sikerei csúcsán állt. A dark/goth gitárrock egyik legnépszerűbb társulata a nyolcvanas évek második felétől ontotta a szinte azonnal klasszikussá vált lemezeket Gods Own Medicine, Children vagy a maxislágereket egybegyűjtő First Chapter -, melyek kötelező darabjaivá váltak a Cure-on, Sisters of Mercyn, Fields of Nephilimen edződött nemzedéknek. A Mission muzsikája leginkább a Cult darkból kinövő hard rockjával volt rokonítható. Az eredeti felállásból 1990-ben Simon Hinkler gitáros, majd 1992-ben Craig Adams basszusgitáros is távozott. 1996-ban pedig a Blue lemez megjelenése után már hosszú hallgatás következett. Egy amerikai turnéra való felkérés hozta össze ismét a Missiont 1999-ben, melyben Hussey mellett újra játszik a kulcstagnak számytó Craig Adams is. Egy best of lemez, aztán lendületből egy vadonatúj album, az Aqua 2001-ben néhány, a régi szép időket méltón idéző számmal. Azóta koncertek és koncertek, például a HIM-mel is, akik nem titkoltan példaképüknek tartják Wayne Husseyt. A Pepsi Nagyszínpadon, már a nyitó napon a több nemzedéknek is meghatározó zenekara, a Cure lép föl az esti főidőben.
A Sziget Fesztiválra június 15-ig még elővételben, négy napijegy áráért (12.000 Ft) lehet kapni a hetijegyet. Aki június közepéig vesz hetijegyet, idén 6.000 forintot spórolhat a kapuban kapható hetijegy (18.000 Ft) árához képest. Június 15-től 15.000 forintot kóstál elővételben egy hetijegy.
A teljes szöveg: http://www.sziget.hu/fesztival/hirek/11375.html
Bocs, hogy copyztam, de a jó hírt gondoltam meg kell osztanom valakivel és erre ez a legjobb hely.
Sziasztok, a szigeten találkozunk!
BySoft