vasdani Creative Commons License 2002.06.11 0 0 20
T. Tamás

Egy kicsit meglepődva olvastam a hozzászólásodat, mivel ezt a topicot azért nyitottam, hogy felhívjam a diakhietelt felvett diákok figyelmét a módosításokra. Azonban úgy látom hogy a szerencsétlen címválasztással és azzal, hogy eddig mindössze 16 hozzászólásom volt azok is ostoba nyomorult fikatopocokban, eltereltem a figyelmet eredeti szándékomról.

Csakhogy tisztázzuk, nem gondolom hogy mivel csak egy két technikai forumban volt hozzászólasom, attól nyomorult szerencsétlen lennék. Azt nem teljesen értem mítől fikatopic az amiben valaki segítséget kér hardver vásárláshoz vagy egy technikai problémához. Az igaz, hogy a nickemnek nincs köze valódi nevemhez, de az indexen csak ezt használom, tehát ez nem csak egy másodnick.

Visszatérve a diákhitellel kapcsolatos "hazugságokhoz". Sajnos anyagi lehetőségeim nem kortáltanok, ezért igénybe vettem a Diákhitelt. Úgy érzem a módosítások igenis sértik az érdekeimet. Idézet következik a diakhitel.hu honlapon található módosítás megfelelő részéből:

8. Az Üzletszabályzat 73. pontjának helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"73. A Diákhitel Rt. jogosult Üzletszabályzatának egyoldalú módosítására. A Diákhitel Rt. az Üzletszabályzatának módosítását köteles a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben közzétenni Az Üzletszabályzat módosítását a Hitelfelvevő részéről elfogadottnak kell tekinteni, amennyiben a közzétételtől számított 15 napon belül ellentétes nyilatkozatot nem tesz.. Abban az esetben, ha a Hitelfelvevő a módosítást nem fogadja el, úgy a Hitelfelvevő a Kölcsönszerződést 60 napos felmondási idővel rendes felmondással megszüntetheti.

Na most ez eddig úgy volt érvényben, hogy a nyilatkozat tételre 60 nap áll rendelkezésre és elutasítás esetén a hitelfelvevőre NEM TERJED KI a módosítás. Amint olvasható 60 napból 15 nap lett és az én értelmezésem szerint, javítsatok ki ha tévedek, az elutasítás semmit nem számít mert ugyanúgy vonatkozik rám a módosítás, maximum ha nem tetszik felmondhatom a szerződést és akkor jön az APEH. És mint korábban mondtam, minden feltétel az havi felvehető összegtől a 6 %-os törlesztésig az Üzletszabályzatban található.

Ezért tanácsolom mindenkinek akit érint, hogy ezt a módosítást még a 60 nap lejárta előtt utasítsa el, ami ha jól tudom ez kb július végét jelenti.

üdvözlettel
Szekér Péter szekerpeter@freemail.hu

ui: Még annyit, hogy bocs az MSZP-seknek a korábbi topiccímért. Attól függetlenül, hogy az MSZP vagy a FIDESZ kormányoz, jobban van egy kis beleszólásunk.

Előzmény: Tamás (11)