Kipper Creative Commons License 2002.06.11 0 0 224
Minap adta valamelyik adó a Piszkos 12 második részét, és megnéztem, mert reméltem, hogy ez lesz az a film, amit keresek, de csalódnom kellett.
Valaha a 80-as évek elején a diszkóban néha filmeket is vetítettek egy külön teremben, ott volt alkalmam látni pár percet egy 2. világháborús alkotásból, amiről azóta sem tudok semmit. A "jó fiúk" küzdöttek német katonák ellen egy robogó vonaton, akkori mértékkel minőségi csatajelenetekkel, bár ismert arcot nem láttam. Vajon mi lehetett ez? Melyik 2. vh filmekben harcolnak vonaton? Nem a Von Ryan's Express, mert ahhoz már volt szerencsém. De mi?

A másikat, amit szívesen megkeresnék, az ORF moziajánlójáan láttam 82/83 táján, tehát A ketegóriás filmről van szó. A bemutatott pár percben sportkocsik versenyeztek városi környezetben, főleg Porsche 911-ekre emlékszem. A vezetőket és a városiakat nem is mutatták, csak az autókat, ahogy döngetnek. Néha egyikük elszállt, de a többi még csak nem is lassított. Emlékeim szerint irtó látványos volt, szívesen megnézném, ha tudnám, mi volt az...