AnyHun:
"Ez az átszállás nélküli (megspórolt mindkét átszállás) "közvetlen" eljutás ugyebár csak úgy képzelhet? el, ha valami közvetlen járat van. Mivel szerinted kell a Rákoczi uti villamos, értelemszerünek látszana egy Albertfalva-Újpalota villamos. Ámde a késöbbi vita során kiderült, hogy Albertfalváról a Moriczig mégiscsak maradna a busz (7a)."
Igen, eddig stimmel. Tényleg ezt mondtam. Közvetlen villamos kéne Albertfalvától Újpalotáig. A 7-es busz megszűnne, de a 7A továbbra is járna (a Móriczig), hogy ne maradjon tömegközlekedés nélkül a Tétényi út.
AnyHun:
"Innen már bejön egy átszállás a Moricz-on egy villamosra"
Igen, ha a Tétényi út mentén laksz, és onnan akarsz bemenni a belvárosba vagy akár tovább Újpalotára. Ha a Fehérvári úthoz laksz közelebb, akkor ott van neked a közvetlen villamosjárat Albertfalvától (vagy esetleg Budafokról) Újpalotáig.
Folytatva a mondatodat:
AnyHun:
"ami ugye baromi hatékony. (elsö ellentmondásod önmagaddal) Marad egy Moricz-Újpalota villamosvonal."
Ezt nem én mondtam, hanem te. Én változatlanul egy Albertfalva – Újpalota villamosvonalról beszélek. Tehát nincs itt semmi ellentmondás.
AnyHun:
"Feljárattal az Erzsébethídnál, esetleg kanyarral az Astoriánál, és addig a 4x-ek vonalán. Valami hasonlót sugalt ez is, mivel azt sugalja, hogy a 7es teljes vonalát villamossal váltanád ki:"
Igen, a 7-es vonalát váltanám ki, ami azt jelenti hogy a villamos az Erzsébet hídon menne át, hisz csak így tudja kiváltani a 7-es Kossuth Lajos utcai szakaszát is.
AnyHun:
"Ám ha mégsem a teljes 7es van villamossal kiváltva, akkor itt a következö ellentmondás, mert a Moriczon megszünö 7a -rol valahogy el kellene érni a Rákocsi uti villamost (2. átszállás az Erzsébet hídnál), ami már vidáman robog ki Újpalotára. Tehát a megelölegezett közvetlen Albertfalva - Újpalota uton már ugyanannál a két átszállásnál tartunk :-)"
Ezt most nagyon nem értem. Mi a ló***nak kéne 2-szer átszállni? Olvasd már vissza amiket írtam.