McAtti Creative Commons License 2002.06.10 0 0 526
Visszaélnek azzal, hogy a becsület védelmére szolgáló törvények részben hiányosak, részben porosodnak. Pedig a becsület ugyanolyan védendő érték, mint az élet, a vagyon, a testi épség.
...
Egyes amorális brigantik ezzel élnek vissza.

Tudod, Kaleb, elviekben igazad is lehetne. Sőt tökéletesen igazad van.
De hadd vessek fel néhány gondolatot, rendezetlenül, amelyek a becsület körül forognak:
1. Teleki Pál, élete és halála
2. Rögtön utána említeném a III/III-ban érintetteket, és virtuális lemondásukat.
3. VIP hitel felvétele, majd a zsebben való elhelyezés után erkölcsi prédikációk tartása.
4. Nagy Ember VIP hitelt vett fel, majd belemondja az ország arcába, hogy ő ugyan nem emlékszik ilyenre, mert a felesége kezeli a pénzt (!)
5. Kósa megrágalmazása a prostituálttal, bocsánatkérés persze elmarad.
6. "Miért ne lettem volna KB tag?" kijelentés (szerintem súlyosan amorális. V.ö. miért ne léptem volna be az NSDAP-ba?)
7. Szakszervezet, és munkások érdekének védelme.
8. Szegénységpárti, hatalmas földbirtokkal (igaz, felesége nevén), Grasham szerződés, Paks
Térjünk a Zorbánra:
9. Választások előtti SMS-ek, melyek feleségének bántalmazásával rágalmazták. (Majd utána a cáfolat miatt feljelentik a TV-t!)
10. Kende könyve, ami egyértelműen új műfajt teremt a hazai könyvkiadásban: kifejezetten rágalmazó, lejárató, gyalázkodó áltudományos dolog.
11. Suttogó propaganda, mely szerint O.V. elhagyta családját.
12. Kende írása Tóth Ilonáról.

Én azt hiszem, ezek az - immár -rendszeres kifütyülések onnan erednek, hogy az mszp-szdsz átszakított egy korlátot a társadalomban: a folytonos gyalázkodásukkal, mások becsületébe gázolással egyszerűen elkoptatták a fékeket, vagy talán a fékekere számítottak, de túl messzire mentek, és az életösztön kerekedett felül?
Az a gyanúm, hogy ezt szándékosan csinálják, teljesen tudatos ez a provokáció. Arra várnak, hogy egyszer orrba nyomja valaki Meggyessy-t, vagy mást, hogy aztán az immár igazolt náci veszély miatt keményen felléphessenek. De ugyanakkor úgy látom, hogy nem fog sikerülni a provokáció - persze, ha nem megy, majd csinálnak, ld. TV2 bérverekedője. (Nagyon-nagyon személyes véleményem: az mszp-szdsz most iszonyúan veszélyes játékba kezdett, kicsit olyanba, mint szüleik '56-ban: egy kis provokációt akartak, ami végül akkora országos forradalomba torkollott, hogy csak a Nagy Testvér Botjával leverni.)

Mindenesetre a becsület fontos, megvédendő, és ebben elöl lehetne járni.

Attila

Előzmény: kaleb (521)