Sziasztok!
Igyekeztem az első hozzászólástól az utolsóig végigolvasni mindent ebben a topic-ban.
Engem is idegesít a macska dolog. Tökéletesen megértem azokat, akik idegesek az idegen macska által okozott károk és bosszúságok miatt. Ha azt szeretném, hogy állatom legyen, akkor veszek. Nyilván ha veszek akkor, akkor elfogadom annak minden előnyét és hátrányát. Takarítok is utána ha zavar a piszkításuk. Ha viszont nem akarok állatot, akkor nem is akarok utánuk takarítani. Azt meghagyom a gazdájuknak. Csak az a baj, hogy a gazdája nem jön át hozzánk macskaszart takarítani. Bosszantó, hogy mikor kimegy a gyerek játszani, akkor át kell koslatnom más állata miatt a kertet és a szart keresgetni. Ha nem teszem, akkor takaríthatom a cipő talpáról a bűzt.
Egyébként aki a madarakkal és rovarokkal hasonlítja össze a macskákat annak tudnia kellene azt, hogy ők hasznosak. A macska viszont csak a gazdájának hasznos -élvezetet okoz az etetése, gondozása- mindenki mást zavar és idegesít.
Kíváncsi lennék, hogy akik felettébb védik a macskákat, vajon rendelkeznek-e szépen gondozott kerttel és van-e gyerekük.
Egyéb ként az elriasztáshoz adnék tippet. Kapható nagyobb kertészeti boltokban egy macska űző granulátum. Ezt ki kell szórni a kerítés azon részére ahol közlekedni szoktak. Ez a granulátum nem pusztítja el őket, csak a szagát (ami emberi orrot nem irritál, nem érezni)nem szeretik. Ez a szer több hónapig hatásos, az eső sem árt neki. Olyan, mintha apró golyócskákat szórnál ki. Nálunk egy egész nyáron át hatásos volt. Az ezután kiszórt adag viszont valami miatt nem működött. Lehet, hogy lejárt a szavatossága, vagy kimaradt a szer belőle. szüleimnél is bevált az első adag. Utána édesapám egyébb (drasztikusabb) módszerrel ért célt. Ezt viszont a topicban felbukkant állatvédők miatt inkább most nem írom le.
Ha valakit érdekel a szer pontos neve, akkor megnézem és kérésre ideírom.