vizsla24 Creative Commons License 2002.06.08 0 0 355
Alfredoo,

Berántok egy korábbi hozzászólást, magamtól:1. A 2012-es kandidálás nem azt jelenti, hogy akkor meg is fogjuk kapni, sőt ... Egésezn valószínű, hogy nem. Nos akkor meg minek pályázunk? Tehetitek fel joggal a kérdést. Mert azok a városok, országok, melyek komolyan gondolják a rendezést 2-szer, 3-szor pályáznak egymás után. Ez szinte elengedhetetlen feltétele annak, hogy olimpiát rendezhessen vki. Az utóbbi időben nem akadt olyan város, amely már rögötn egyszeri jelentkezés után megnyerte volna a rendezés jogát. Elég csak Athénra, vagy Pekingre gondolni. Tehát, ha vki mondjuk 20 éven belül olimpiát szeretne rendezni, annak érdemes már pl. a 2012-esre is pályáznia. Ezzel jelentősen nőhetnek az esélyei, ráadásul előbb is kezdi a felkészülést.

2. Bécsben még nem volt olimpia, viszont Athénban most lesz - a görögök pedig nem a szervezettségükről híresek. De olimpia volt már Helsinkiben - akkor még a Nokiának híre-hamva sem volt -, vagy pl. Rómában, ami szintén sokat fejlődött az eseményenek köszönhetően.

3. A metró nem kizárólagos megoldás a közlekedési gondokra, bármennyire is szeretik beállítani így -természetesen a mélyépítő cégek sugallatára. BUdapestet pl. keresztül-kasul hálózzák a vasútvonalak, melyek közül sokat nem, vagy alig használnak, mivel annak idején ipari vágánynak építették őket. Ezeket pl. tökéletesen lehetne alkalmazni a fő problémák - agglomeráció - Budapest közti viszonylatokban. Sokkal olcsóbb, mint a metró, ráadásul az igazán szűk keresztmetszetre hatnak. Én már csak tudom - a Budaörsihez közel lakom.

4. Sajnos az egy általános betegsége a magyaroknak, hogy kishitűek. Nem merik elhinni, hogy képesek valamire. Olasz tanárom mondta a következőt: van egy magyar fizikatanár + egy amerikai. A magyar 90%-ot tud, az amerikai 10%-ot, mégis az amerikai kerül fölénybe. MIért? Mert azt a 10%-ot úgy el tudja adni, mintha 100% lenne, míg a magyar attól való félelmében, hogy kiderül az a 10% hiány még a 90%-ot is elfelejti. Perzse ez csak egy hülye példa, de szerintem jellemző.

Előzmény: alfredoo (352)