Egy barátom hezitál, eladja-e, avagy sem.
Én a témakörötökben csupán emiatt jelentem meg, amire Messerschmitten kívül éppen te adtál választ, ekként:
"MIJO: Reális MESSERSCHMITT becslése, bár én inkább 50-100 közé teszem az árat, az állapottól függően. De zsebórára nagyon kicsi a kereslet, egy sokkal kevesebb aranyat tartalmazó, hasonló márkájú és állapotú karórát mindig sokkal könnyebb eladni, és általában nem is olcsóbb. A zsebórát tényleg csak igazi gyűjtők veszik, mert a mai órahasználati szokások mellett használati értéke gyakorlatilag nincs. Emiatt "kiszállni" egy megvett zsebórából szinte reménytelen, nem jó befektetés. Sajnos sokszor többet lehet kapni az arany tokot ékszernek feldolgoztatva, és így eladva. Ma szerintem nem érdemes eladni egy ilyen órát."
A felvételeim csalókák, nem a legoptimálisabb fényviszonyok mellett készítettem őket, ezek ellenére a profi sasszem többet lát, mint a dilettánsan hunyorgató, és elképzelhető, hogy rájuk fér egy "pucoválás". Mondandód egyébként meglepett: sosem véltem volna, hogy az antik zsebórákkal szemben ilyen nagy az érdektelenség.
Mijo