Bocs, Oldadore, az előbb elírtam a neved!
Most Téged utánozlak: átmentem az origós topicba végigolvasni az összes hozzászólást, hogy minden egyes Szervét-emlegetőt idehívhassak.
Itt is bemutatnám, amit egykoron leírtak:
benedico 2001.04.11. 19:46
Igen, kedves Könyvmoly, szerintem is Szervét Tibor ma az egyik legjobb magyar színész. Ezerarcú, a szerepeiben mindig más és más tud lenni, egyszerűen átlényegül. Minden mozdulatának, szemvillanásának jelentése van, valami csoda, ahogy hatni tud. Ha a színpadon van, minden biztonsággal elrendeződik, értelmet kap. Azt az "átélős" színjátszást kedvelem, ahogyan ő játszik és ebben őt tartom a legjobbnak. Te miért kedveled, kifejtenéd?
konyvmoly 2001.04.14. 16:39
Benedico!
Örülök, hoy a véleményemmel nem vagyok egyedül.
Szervét Tibor két évadon át Miskolcon játszott (ha jól emlékszem, 1992 és 1994 között). Az alatt a két év alatt volt Jago, Cyrano, de egy operett táncos-komikusa is. Minden szerepében nagyon tetszett; hiteles, nagyszerű színésznek tartom. Nekem nagyon tetszik még a hangja is (szinkronizált is már, a Csillagkapuban, Richard Dean Andersont, azt tudod?).
Tényleg, ma éppen Tibor napja van. Isten éltessen minden Tibort! :-)
benedico 2001.04.15. 11:55
Kedves Könyvmoly, azonnal is láthatod, mennyire nem vagyunk a véleményünkkel egyedül, ha megnézed a Radnóti Színház Vendégkönyvét. Abban is igazad van, hogy tényleg nincs nagy hírverés körülötte, talán mert nem vállal reklámot sem. A miskolci előadásokat sajnos nem láttam, bár azt remélem, hogy a Hamletet, a Stuart Mária Leicesterét, a Godora várva Vladimirját, vagy az általa rendezett Kabarét egyszer még láthatom valahol. Most a Radnótiban a Ványa bácsit, az Anconai szerelmeseket, a Rokonokat, A születésnapot, a Máli nénit érdemes megnézni (és az Emberbarátot az Ericsson Studióban). Az Erdőt már csak kétszer játszák, ezért mindenképpen azt nézd meg először!
elensila 2001.04.20. 19:20
üdv!
Szervét Tibor. A Dzsungel könyve c. albumon ő énekelte Sir Kánt... (bocsi, én bukok a könnyű műfajra) 8-)))))
magával ragadó lendülettel, érzéssel szólt a lemezen.
beküzdöttem magam egy előadásra, és az arcomba kaptam a fent említett szerepben Kamarás Ivánt személyesen... brrr.
(nem akarok beleszólni a Kamarás-vitába - lehet hogy a hitelesség kedvéért bénázott mint béna tigris. de azért kiábrándító volt. prózai szerepben még nem láttam színpadon.)
eeyore 2001.04.27. 01:11
Hali,
örömmel látom, hogy mennyi Szervét-rajongó figyel itt az origo fórumban... :) Én is oda tartozom, bár a MÁli nénit még nem láttam, de az Anconait egy csomószor. Az a hang... :) rajta kívül totál odavagyok László Zsoltért - emlékszik még valaki Fülesre a radnótis Micimackóban??? Ha már a Radnótinál tartunk, Bálint András is nagyon ott van.