Sziasztok!
Nekem ugyan csak 2 honapos a kisfiam, de mi pont most estunk at ezen a torturan.
Szuletese ota csinal olyat, hogy ha nagyon sir, akkor egyszercsak megnyugszik, lelassul a legzese, majd par masodperc mulva osszerezzen es folytatja a sirast. A korhazban, ahol szultem, nekunk is azt mondtak, hogy kalcium- es magnezium-hiany, kapott is potlast, de nem mult el. Maostanaig tartott, amig rajottem, hogy amikor hirtelen megnyugszik, akkor tulajdonkeppen nincs maganal, semmire nem reagal, se fenyre, se hangra.
Voltunk a Tuzolto utcaban egy 3 napos kivizsgalason, ahol az epilepsziat kizartak, viszont egy affektiv apnoe nevu betegseget allapitottak meg, amibol kesobb sajnos kialakulhat maga az epilepszia is. Ez a betegseg azzal jar, hogy ezeknel a rosszulleteknel nemcsak a legzes, hanem a szivveres is lelassul, igy az agy oxigenhianyos allapotba kerul. Ilyenkor ha durvan kozbeavatkozunk, pl. jol megcsipjuk, vagy hideg vizet frocskolunk az arcaba, akkor magahoz ter. Egyelore nem kell gyogyszert szednunk, de sajnos az EEG mar mutatott elterest.
MuTeR