Törölt nick
2002.05.30
|
|
0 0
387
|
Szerbusz V.László.
Csak vicceltem, nem kell komolyan venni!
És én is csak Silan "próbáld ki és megtudod" válaszára próbáltam rajtad lódítani!
Egészen öszintén!
Ba-Fe-műgyanta kötésű állandómágnes készítésről olvastam technológiát, ott egy 300 fokról lehűtési folyamat közben ami kb 1 óra, hogy a repedéseket, felületi feszültségeket kerüljék, folyamatosan hűtő víz keringetése mellett 180A 22V DC teljesítménnyel gerjesztették a mágneses anyagot. Azért az is igaz, hogy ezt csak a permanens mágnesek telítésbe vitele esetén használják ,de ott az a cél, hogy a mágnes összes részecskéjét irányba állítsák!
Vagy gondol el, szerintem Te is ismered a magnetofon szalagra való felvételi és lejátszási energiákat: a felvételnél a fejen az munkaponti nagyfrekvencia 80-200 mA mellett 10-50 voltnyi és erre szuperponálják fel a 50-100 mA 3-5 voltos jelet. Lejátszáskor pedig az 20-50 ohmos fejről csak 0,1-2 mA jelet vesznek le!(persze ez csak töredéke a szalag teljes enegiájának! A hangzatosság miatt kicsit túloztam, de ilyesmi nagyságrendű az arány!) Táblázatot pontos értékel csak a lágy mágneses anyagokról tudok!
JFEry |
Előzmény: V.László (386)
|
|