Kedves Slint úr!
Legyen oly szíves, és olvassa el alábbi hozzászólásomat, melyben megválaszolom kérdéseit, és felvázolom álláspontomat felvetéseire.
A saját mozgalmát járatja le, folyamatosan, megállás nélkül, rendületlenül. Agresszívan, erőszakosan reagál a hidegvérrel megfogalmazott véleményre, és folyamatosan zengi saját mozgalmának jelszavait, amit valószínüleg csak az a 13 ember ért, aki önnel él és mozog.
Veszélyes ember hírében állhat Ön, kedves Zoltán, ha mindig az élő találkozásra hivatkozik, de én nagyon szívesen tolmácsolom Önnek személyesen is a véleményemet.
Nem hiszem, hogy a saját mozgalmamat járatnám le, mivel egyrészt egyre több külföldi zenekar látogat ide meghívásomra, másrészt egyre több új, friss fiatal arcot látni rendezvényeinken, melynek rendkívül örülök... szóval ezek alapján úgy érzem, hogy mozgalmam abszolúte nincs leágazóban. Valójában nem mértem fel pontosan, hogy hány ember él és mozog körülöttem, ezért a 13 emberről szóló megállapítását sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. A személyes találkozás erőltetése mellesleg nem kihívás párbajra, hanem egy egészséges vitatkozásra, mely révén Ön, kedves Slint úr, kiléphet a cybervilág fedte homályból, és én is végre tudhatom, hogy kivel is állok szemben. Elnézését kérem maradiságomért, de jobban szeretek emberekkel emberi módon, nem pedig gépeken keresztül kommunikálni.
Ha pedig a hidegvérrel megfogalmazott véleményekről van szó, ne haragudjon Slint úr, dez az alábbi, 119-es számú hozzászólását véletlenül sem nevezném hidegvérűnek. Először is kedves Slint úr, Önnek én nem vagyok Jakabka, másrészt, lehet, hogy sokkal, de sokkal jobbak vagyunk sok magyar, és még több külföldi bandánál is (bár ez, mint minden, relatív). A lényeg nem is ott van, hogy az Ön ízlésének nem megfelelő zenét játszik a Newborn, hanem az Ön által gyomorforgató módon és NEM HIDEGVÉRREL megfogalmazott véleményenek hangvétele, amelyben valótlanságokat állít. Mivel egyrészt, és ezt tiszta lelkiismerettel elmondhatom, nem volt a Newborn egyik tagjának sem szüksége seggnyalásra, mivel vagyunk elég tehetségesek ahhoz, hogy előbbre jussunk anélkül, másrészt pedig mind a zene, a mondanivaló és a hozzáállás nem változott a Newborn 4 éves fennállása során. Az érthetőség kedvéért mellékelem az általam kifogásolt hozzászólásának egy darabját.
"De kérdem én, egy Newborn hogy jön ehhez? Nem mintha ők egy fikarcnyival jobbak lennének bármelyik fos hardcore bandánál, max Jakabka több segget nyalt ki, mint bárki. Meg talán még egy fokkal nevetségesebbek a többi hasonszőrű társaiknál.
Ha valaki felvállal valamit(image, zene, hozzáállás) akkor miért nem képes ezeket be is tartani?"
"Egyébként, ha már így kezdek belelendülni, megkérdezném, tisztelt Zoltán, hogy mégis mi a fasznak kell folyamatosan mondogatni hogy mit és hol mikor kivel ért el a Newborn??? HOgy jön ez a témához? Hogy jön ez ide? Mi ez az erőfitogtatás, hogy élőben? HM? Tényleg netán verekedni akarsz?
Ebből is látszik, hogy te keresed az erőszakot, agresszivitást, ami még rosszabb, ezt még át is adod többszáz embernek egy fesztiválon."
Nos kedves Slint úr. Azt, hogy mit ért el a Newborn, pusztán a miheztartás végett mellékeltem Önnek, és úgy jön a témához, hogy csak ábrázolni szerettem volna, hogy Ön egyrészt valószínűleg saját életében nem ért el annyit, mint amennyit a Newborn kemény munkával (és nem seggnyalással), másrészt Ön nem élt annyit, mint amennyi időt a Newborn tagjai a zene iránti alázattal töltöttek el, ezért úgy érzem, hogy az Ön véleménye puszta eszmei tévelygés, mellyel alaptalanul, hazugságokat közölve árt nekem. Ennyi. Amint már említettem az előző kérdésnél, erőszakról pedig szó sincs, még véletlenül sem. Természetesen, ha Ön személyes találkozásunk alkalmával átlép bizonyos határokat, abban az esetben nem biztos, hogy jó pofát fogok vágni Önhöz, de ameddig Ön tiszteletben tartja a véleményemet, és visszavonja alaptalan hazugságait, abban az esetben én is teljesen korrekt módon fogok Önhöz viszonyulni. Mellesleg nem szoktuk az erőszakot semmilyen szinten glorifikálni, sem hanganyagon, sem élőben, ezért ez egy újabb fatális baklövés a mai napi tévelygésében. Ezért inkább ajánlom Önnek, hogy keressen meg email címemen, megállapodhatunk egy időpontban és szívesen vendégül látom Önt egy Teára és aprósüteményre, amelyek mellett nyugodtan megbeszélhetjük a zenélés, és a nagybetűs Élet minden ügyes-bajos dolgát. Ígérem, a találkára egyedül érkezem, baseballütő nélkül.
További jó olvasgatást és jó egészséget kívánok Önnek, és ezúton szeretném megjegyezni, hogy nem kívánok Medgyessy Péter helyére pályázni, továbbra is zenéléssel, és a zenélés melletti bokros teendőkkel szeretném megtölteni mindennapjaimat.
Jakab Zoltán