subika Creative Commons License 2002.05.29 0 0 2903
Emberkék, szerintem NE dobálozzunk nézőszámokkal, mert tök felesleges... szerintem egy csapat létjogosultságát nem a nézőszáma határozza meg, hanem sokkal inkább az általa képviselt futball színvonala... felsoroltunk nézőszámokat '72ből, csak elfelejtjük, hogy akkor még a Göröcs+Bene+Dunai trió rúgdosta a gólokat lila-fehérben, nem sokkal később egy Nyilasi nevű fószer zöld-fehérben, és ugyanakkor szintén zöld-fehérben, csak 120 kmrel arrébb szintén európai színvonalú futballt produkáltak Hajszán Gyula-Szabó Ottó-Szentes Lázár nevű állampolgárok... és akkor a Videoton UEFA-meneteléséről és 40ezres R.Madrid elleni döntöbeli nézőszámáról még nem ejtettem szót... mostanság jó, ha 3500 vannak Fehérváron... a TeleSport Góóól c. műsora szerint 4000 ember "ünnepelte" a Fradi ezüstérmét szombaton... azért ez sem 18 ezer...
Egyszerűen futball kell és akkor lesznek nézők is... az a szomorú, hogy olyan meccseket magyar pályán, magyar csapattól az utóbbi 20 évben nagyon ritkán láthattunk, mint a Fradi Anderlecht elleni BL-selejtezője, vagy az MTK Rosenborg elleni első, félbeszakadt találkozója... ilyen meccsek kellenének és akkor a Sport1 sem azzal kezdené a Kispest-Haladás meccset, hogy a játékosok után a nézőket is bemutatja név szerint, mert belefér az időbe...