Laczy_
2002.05.29
|
|
0 0
35
|
Xcsók!Az, hogy ki mít hív sztrapacskának, lehet változó itt Magyarországon, de hogy eggyel északabbra mit hívnak annak, az már sokkal kevésbé. Amennyire információimból futja McKisérlem leírni az autentikus sztrapacska alapjait: Lereszeljük a kívánt mennyiségű öregburgonyát (válogatósabbak krumpliból vagy kolompérból is csinál6ják), majd ebbe szitálunk és keverünk annyi lisztet, hogy a massza "haluska"-szerű legyen (ez kábé a mi nokedlinknak felel meg). Beleütünk egy (esetleg 2, ha sok a tészta) tojást, óvatosan sózzuk. Ha káposztát tervezünk rátenni, kevés zúzott fokhagymát is keverhetünk a tésztába. Lobogó vízbe szaggatjuk (nokedlicsinálóval, persze), majd amikor a felszínen marad, leszedjük. Amennyiben juhtúrósan készítjük (a leghagyományosabb, ugyebár...), akkor a frissen kisült füstöltszalonnára, és annak zsírjára szedjüók, és a túróval még esős tűzön összemelegítjük. (Nálam továbbra is a jó szagos érlelt juhtúró a nyerő.) 10teletval és hódolatvel: Laczy |
Előzmény: Mulan (29)
|
|