APT Creative Commons License 2002.05.27 0 0 5822
KEDVES MIJO!
Nem kívánok a moderálás alá írni, ott nekem nemigen van keresnivalóm. Ráadásul nem is láttam az összes, "áldozatul esett" hozzászólást, így nem is tudom, egészen pontosan mikre kellene reagálnom. Mindenesetre ezen topicon a korábbiakban - legalábbis a saját, azért már nem tegnap óta zajló topicbeli jelenlétem alatt - egyetlen alkalommal került sor arra, hogy egy hozzászólást és az azokra való reakciókat töröltek, de akkor méltán, mert anno nagyon méltánytalan támadás érte "Gyula Királyt". De a mostani akciót fölöslegesnek tartom, nyugodtan bennmaradhattak volna a kimoderált hozzászólások. Így ugyanis egyrészt a teljes folyamatatot nem figyelő topictársak számára értelmezhetetlenné vált több hozzászólás, másrészt elveszett a topic önszabályozásának lehetősége. Ezen topicon ugyanis alapvetően visszafogott, jellemzően tárgyszerű társalgás szokott folyni, ahol a viták is inkább baráti eszmecserék, sőt az egyszer-egyszer önmagukat "felhergelő" topictársaink is minden esetben józanul "visszaszabályozták" magukat, és soha nem jutott el a dolog még a megsértődés szintjére sem. Nyugodtan maradhatott volna a hétvége már-már durván offtopicba forduló "termése", biztos vagyok benne, hogy csak javította volna a topic kohézióját!
- Ugyanakkor kérlek értsd meg, hogy ez egy sajátos, a HiFi-hez és a repüléshez hasonló "bolondéria" (csak tudom, mindkettőt űztem-űzöm), amely a "fertőzötteknek" nagyon fontos, sok örömet adó, elmélyült hobby. Értékelhető hazai szakirodalma és más, működő fóruma pedig nincs, így számunkra ezen fórum nagyon nagy értéket képvisel, így minden, a témát eltérítő - akár jószándékú - beavatkozásra érzékenyen reagálunk, és a fórumot biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk védeni.
- Visszatérve az eredeti kérésedre: a Poljot írásmódját firtató kérdéseddel szerintem valóban semmi baj nincs, helyén való volt a fórumban, de egy olyan előzménnyel és folytatással körítve érkezett, amely talán nem volt igazán helyénvaló. Teljesen barátian mondom, hogy én úgy érzem (s hangsúlyozottan ez az én magánvéleményem), hogy talán egy kicsit erőszakosan érkeztél a mi kis asztaltársaságunkhoz, és talán egy kicsit túl hangosan kértél helyet magadnak. Pedig hidd el, mindenképpen kaptál volna itt helyet, eddig még mindenki kapott. Mindenesetre én most itt szeretnék GRONEShez csatlakozva békejobbot ajánlani Neked, foglalj közöttünk helyet, és kíváncsian várjuk kérdéseidet, véleményedet egy-egy témához. Minden vélemény értékes, okulhatunk belőle, én például - úgy érzem - a témát illető puszta műszaki ismeretek tekintetében nem állok rosszabbul sok órásnál, mégis rengeteget tanultam a topictársaktól, s amit pedig én tudok, azt igyekszem velük megosztani. Biztos vagyok benne, hogy Te is szívesen részt veszel majd ebben a folyamatban!
Üdvözlettel: Antal Péter (APT)

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Mijo (5821)