Mielőtt bármit is írnék,a körmendi vendégkönyv végigolvasása után egy dolog kikívánkozik belőlem : jó lehet székesfehérvárinak lenni,ugyanis az ottaniak a meccs megtekintése nélkül is tudják mindig,hogy pontosan mi történt.Szívesen rendelkeznék én is ilyen képességgel,mert akkor nem kellene ennyit idegenbe utaznom,de ezt hagyjuk.A másik lehetőség persze,hogy tök hülyeséget beszélnek,de én bunkó tahó szolnoki ezt persze nem is feltételezem...
A jobbérzésű albásokat nem akartam megbántani.
És akkor a mérkőzésről :
OLAJ - Albacomp 73 - 71
Mint már az utóbbi időkben nagyon sokszor,a szolnoki kosárszurkolók ma is imába foglalhatták Ognjen Vukicsevics nevét.Tizenhárom másodperc volt még vissza a rendes játékidőből,3-mal ment az Alba,amikor Vuki kapta a labdát,és laza mozdulattal,mintegy fél méterrel a hathuszonötös mögül csont nélkül bevágta.Addig nem játszottunk igazán jól : Pavlovics pótlása látszólag is megoldhatatlan feladat elé állította a csapatot,a kezdőként szereplő Mérész hamar összeszedett három személyit,a helyére álló Cziczás pedig nem alkotott maradandót.A féhérváriak pedig tették,amit tenniük kellett,pontos játékkal tapadtak az Olajra,és egy Góbi - hármasnak,valamint Williams egyéni játékának köszönhetően egy ponttal ők vezettek a szünetben.A meccs második felében sem volt sziporkázó játék,óriási küzdelem folyt a pályán,néhány pont hol itt,hol ott.A vége előtt egy butaságunk miatt (alapvonal - bedobásnál kiejtettük a labdát,és - az egyébként vonalon kívül álló - Boros sima ziccert dobhatott).És akkor jött Vuki - ha jól emlékszem,26/15 - tel zárt,azzal együtt,hogy a hosszabbításban kipontozódott.A ráadás - ötpercben sikerült négy ponttal megugornunk (70 - 66),ám egy Boros - triplával újra rajtunk volt az Alba ; a végjátékban hatalmas hangorkán közepette elhibázott büntetőik miatt a fehérváriak már nem tudtak közelebb zárkózni.
Játékvezetés : szokásos Szabó4 - forma,mindkét oldalra vitatott és fordított ítéletek ; de nem szólok semmit,mert azt a lépéshibát még1x vissza kellene néznem...Ugyan ha nem borult el teljesen az agyam :-),azt láttam,hogy Góbi dobása egyébként sem ment be ; no mind1,bővebbet majd holnap.
Szurkolás : az egész párhuzamos oldal egy hatalmas B - közepet alkotott.Ahogy a bajnoki évfordulón kiadott "Izzott a csarnok..." c. kiadványban olvashattuk,"ahol a dob dübörög és a Hajrá Olaj zúg,ott másmilyen eredmény nem születhet".
Gratulálok a csapat minden tagjának,külön kiemelve VUKI - t!Persze Bojan se volt rossz!
HAJRÁ OLAJ !!!