ataman Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6685
Csütörtökön a Kaposvari Hollywood Multiplexben láttam a filmet (magyar szinkronnal). Vegyes érzelmekkel jöttem ki a moziból. A látványvilág kiváló, a dialógusok gyengék, a történet jó. Lényegében hasonló érzelmekkel hagytam el a nézőteret anno' a Jedi visszatér után is. Ha visszaemlékeztek - már ha a nyolcvanas években jártatok moziba - akkor is ugyanilyen változó visszhangja volt a filmeknek. Néhány év múlva lett igazán kultusz mindegyikből!

Az EPI után igazi felüdülés a két robot humora, igaz, a C3PO "fejcserélős" megoldása eléggé visszatetsző volt.

Most egy nagy bajom volt, de lehet, hogy csak a HMPLX hibája, hogy iszonyú szemcsés volt a kép, főleg a sötét felületeken, és a hang sem nyűgözött le túlságosan. Ilyen apróságok miatt adok neki 7/10-et.

Egyet azonban biztosan mondhatok. Még meg fogom nézni jó pár alkalommal, és beszerzem majd a DVD változatot is. Kötelező anyag, bármennyire is kritizálom...

PS: Jól láttam, hogy ronda aranysárga mű-kézujjai voltak Anakin-nek az utolsó jelenetben?