DonVirgilio
2002.05.17
|
|
0 0
6489
|
Eszementen vártam, napokat számoltam vissza és végre megnéztem. Konklúzió: közel 20 év elteltével ismét igazi Star Wars filmet láttam! Most abba nem megyek bele, hogy az új rész hangulata felér-e a klasszikus trilógiáéval, de időnként nagyon ott volt az atmoszféra, pláne az utolsó képsoroknál, amikor a totális háborút meghirdetik. Különösen akkor dobbant meg a szívem, amikor Palpatine, az ultragonosz uralkodó/császár felbukkan fekete köpenyében.
Figyelvén a hozzászólásokat, valami oltári nagy gond lehet a tekercsekkel (vagy a multiplexek felszereltségével), mert itt Miskolcon is olyan érzésem támadt, mintha egy falusi műv házban bámulnám a vásznat. A képminőség borzalmasan szemcsés (gondolom nem manuálisan élesítik a képet), a hang meg kimondottan halk volt, pedig a robbanások alatt az egész nézőtérnek bele kellett volna remegnie.
Egy szó, mint száz, Lucas kiköszörülte a csorbát, hiszen nevéhez méltón komoly mesefilmet alkotott, nélkülözve a miki egér szindrómát. Az indexes kritika meg szerintem korrekt volt, rendesen ajnározták a filmet (amit nagy ritkán szoktak). A terrortámadásos asszosziáció persze nagy baromság, hiszen akkor már majdnem dobozban volt a film.
Kérdés: a birodalom leendő hadserege is klónokból fog állni, avagy normál zsoldosokat fognak toborozni? |
|