artanis Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6417
Nem az Ep2-ben választották főkancellárá, hanem az 1-ben. Erre ment ki az egész Naboo-konfliktus. És szerintem Sidious és Palpatine egyértelműen ua. a személy. Én a következőket vontam le az Ep.1 történetéből: Palpatine szenátor Sidiousként szövetséget kötött a Kereskedelmi Szövetséggel, hogy csináljanak már egy kis zűrt, mondjuk vonjanak blokád alá egy bolygót (Naboo), kitaláltak egy indokot (kereskedelmi adók), aztán mikor a szenátus követeket küldött a konfliktus elsimítására, szépen megszállták a bolygót. A bolygó uralkodója nem hódolt be, inkább elmenekült, hogy panasz tegyen a szenátusnál. Mikor a királynő Coruscanton találkozik Palpatinenal, az mesél neki a korrupcióról, meg hogy egy erős vezető kéne, stb. Aztán igaza is lesz, mikor a bürökraták nyomására Valorum főkancellár leszavazza az azonnali beavatkozást. Ezért Amidala azt javasolja, hogy váltsák le a főkancellárt. Mint ahogy ezt Palpatine is mondja, neki van a legnagyobb esélye a főkancellári címre, tekintettel arra hogy Amidala ügyét pártfogolja. A végén őt választják meg, és ezzel elérte célját, a szenátus feje lett.
További érdekesség, biztos sokan észrevették, Qui-Gonn temetésén, mikor Yoda mondja, hogy mindig 2 Sith van: mester és tanítvány. Erre Windu: de melyik halt meg, a mester vagy a tanítvány? Ezután hol áll meg a kamera? Palpatine-on.

-R

Előzmény: bike (6389)