CGI-ről: szerintem 1 helyen zavaró, de ott aztán nagyon: amikor Anakin a Naboo-n rodeózik vmi állat hátán. Na az siralmas...
Egyébként meg azon gondolkoztam el magamban, hogy miért éppen Naboo szerepel az előzményekben? Hol van az Alderaan? A beszámolók szerint az is egy hasonlóan békés és idilli bolygó lehetett, és tutira kellett, hogy legyen valami oka, amiért Leia-t végül ott bújtatják el. Remélem E3-ban lesz Alderaan is!
Végül arról, hogy miért jó a cím: a klón háború egy olyan horderejű ügy, ami a köztársaság 1000 éves békéjét (Palpatine mondta hogy 1000 éve béke van!!!) nemcsak hogy elsöpri, de az egész köztársaságot is, és rövid időn belül a galaxis összes emberének élete megváltozik miatta. Szóval ez a háború egy nem semmi dolog lesz. Gondoljatok csak vissza Föld bolygónk elmúlt 1000 évére - volt ilyen horderejű dolog? Hát nem nagyon...
Na szóval ennek az első lépése ez a támadás, ahol a klónok támadnak, és emellett a film *összes* többi eseménye eltörpül. És ami különös hangsúlyt ad a támadásnak: az hogy a *jedi-k* kezdeményezték... Szomorú dolog ez, és bizonyára jószándék vezette őket, de a sötét oldal már túl erős volt, és elhomályosította látásukat. Még Yoda előtt is ködbe burkolózott a jövő...
Erről szól szerintem a második rész, és ezért lett ez a címe.
Egyébként elismerem én is, hogy a vívójelenetek az E1-ben sokkal jobbak voltak. Nem értem miért, hiszen ugyanaz az ember volt a koreográfus, és több lehetősége lett volna, hiszen többen vívtak most csatát...