Ne csináld ezt, ez gusztustalan.
A mi vitánkat ne használd fel arra, hogy a saját múltbéli személyes sérelmeiden állj bosszút.
Újraolvastam én is, mi történt itt.
Furcsa számomra az az indulat, amivel Andy Capp megtámadott. Nem értem.
Azt írtam, Pascalt tanítok, erre a maga kulturált módján kétségbevonta tanári mivoltomat is. Vajon miért? Bár kell-e adni egy olyan láthatóan elfogult ember véleméányére, aki Microfosról beszél? Azt hiszem, ez adta vissza a lelki nyugalmamat. Ha ő Microfosnak nevezi a Microsoftot, az azt jelenti, hogy igazi, nála sokkal jobb programozókat is magas ívben lekezel.
Akkor miért sértődjek meg én?
De ha csak egy sima szakmunkás bizonyítványom lenne, s úgy írnék ide bármiféle véleményt, miféle alapja és joga lenne bunkó parasztnak nevezni? Ki ő? Vajon mennyire elismert szaktekintély? Hisz soha sem a saját eredményeivel büszkélkedett, hanem más hírességek neve mögül tüzelt. Vajon Gamow állandó állapotú világegyetem elméletét is ilyen lekezelő pökhendiséggel intézi el? Még ha kicsit régebbi is Hawking HIPOTÉZISÉNÉL. Mert ugye azt te is tudod, Andy Capp, hogy manapság még nincs BIZTOS elméletünk a világegyetem kialakulására és fejlődésére. Hawking tobábbfejlesztette az ősrobbanás elméletet, parányi fekete lyukak létezését is lehetségesnek tartja. De biztos igaza van? Ezt pont Andy Capp tudná megítélni? Amennyire csápol neki, úgy tűnik... Én nem vagyok tudós, nem is akarok az lenni, olcsó szórakozás volt részedről ezen gúnyolódni, nem is azért írtam a honlapomra a fotonok évmilliós utazása során bekövetkező energiaveszteségéről hallott elméletet, mert biztos lennék az igazságában, egyszerűen azért, mert szimpatikusabb számomra, mint az ősrobbanás elmélete. S ez okot adhat egy magát valamire valló intelligens lénynek arra, hogy leparasztozzon? Intelligens vajon egyálétalán egy ilyen lény? Írtam a honlapomon arról is, hogy nem csudálkozom, ha a mi állatkísérleteinket látva, velünk is állatkísérleteket végeznek olyan lények, melyek kozmikus méretekben sokkal intelligensebbek nálunk, mint mi az állatoknál. Az intelligencia relatív. Lehet hogy Andy Capp elismert szakrtekintély a maga szűk tartományában, s az IQ-ja nem több 140-nél. Most akkor mire vág fel annyira? Ha kihívnám egy IQ-párbajra, vajon ki merne-e állni? Gondolom, gőgösen visszautasítaná, nehogy kiderüljön, hogy nem is olyan intelligens lény, mint amilyennek mutatja magát.
Nem igazán IQ-kérdés, de egy próba. 99%, hogy nem érdemi válasz, hanem gunyoros mellébeszélés lesz rá Andy Capp reakciója.
Mi az
(1/16)x=log(1/16)x
egyenlet megoldása a valós számok halmazán?
Szykla