Én tíz éve hallgatok Cure-t, Siouxsie-t, Joy Division-t, Sisterst etc. Ennek ellenére idén először, a farsangi bulin kértem meg egy stylist havernőmet, aki Magyarországon a channel sminkese, hogy ugyan fessen már ki. Elé raktam egy Robert képet, aztán go! Az eredménnyel baromi elégedett voltam, remekül éreztem magam, persze az egész a buli miatt volt.
Szerintem ma már elmúlt az ún. "divatcure". Régen jobban jellemző volt, hogy legtöbben a nekik tetsző image miatt mázolták ki magukat, de az együttes ideológiáját, üzenetértékét képtelenek voltak felfogni. Eljátszották a nagyhalált, jólesően, baromi nagyon szenvedtek, majd évekkel később az egészet egy sarokba dobták és megjelentek valami house/techno bulin narancssárga kabátban, mert a trend ezt követelte. Mára sokat csökkent a cure a hallgatók létszáma, aki viszont megmaradt, arra tényleg nem lehet a divat matricát ragasztani.
Mondjuk abban is biztos vagyok, hogy nosztalgiából, a régi szép emlékek miatt számos egykori fan tiszteletét teszi majd a szigeten.